BuMeL Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) W niedzielę, 17-maja-2009 roku wraz z Racuchem, Culmenem, Wielkim Bratem Mario i małym krasnoludkiem-technikiem-pomocnikiem zasiedliśmy do wspólnego stołu pełnego złotego napoju Bogów, pizzy i radości, żeby razem coś w końcu pomajstrować. Platforma: Gigabyte MA790X-UD4 Phenom II 940 BE OCZ Reaper 2x2 1066 CL5 2x HIS HD4890 1GB Tagan 1300W BZ Samsung T260HD Demontaż i montaż elektroniki poszedł dosyć szybko, pacjenci przed operacją czuli się całkiem nieźle i mieli dosyć dobrą kondycję: Na koniec szybka instrukcja jak opanować świat i można zacząć zabawę :) Kontener zamontowany, bliźniaki już przygotowane: Jeszcze szybka inwentaryzacja stanu co by sprawdzić czy nam za szybko nie wyparuje ;) (ładna hostessa co ? :P ) Skromne stanowisko oraz jak zawsze czuwający nad wszystkim Wielki Brat Mario :D Chwila oddechu ... ... i pierwsze rozdanie. A mówili, że nie będzie już mrozu w tym roku :P Najniższa temperatura, przy której płyta chciała jeszcze wstać po restarcie (widać, że 2OZ Copper PCB nie za bardzo lubi zimę :) ) No i jakieś teściki ;) Tu boleść z powodu słabej sekcji zasilania płyty, oto co udało nam się wywalczyć na tyle, żeby zdążyć fotkę zrobić i ani temperatura ani więcej V (tu muszę zauważyć, że procek najlepiej chodzi poniżej 1,8V) ani trzymanie się za wór nie zwiększyło stabilności :) 3DM i SPI (tu niestety dała nam w kość jedna z kart graficznych, bo wywalała się przy niedużym nawet o/c) : Jak widać rekordów nie ma, nie ma również jakichś spektakularnych osiągów ale nie po to się zjechaliśmy :] Priorytetem była zabawa, nowe doświadczenia, sprawdzenie naszych umiejętności po bardzo długiej przerwie i wskrzeszenie zjawiska, które nazywamy : -= East Wall Squad Bench Team =- Kolejne spotkania przed nami, kolejne litry azotu się nie zmarnują, planów mamy tysiące ..... tylko zawsze tego nieszczęsnego czasu brak :). Następne spotkanie może w czerwcu ;) Podziękowania dla : Racucha za zasilacz i pomoc w organizacji Pablopawel za kontener (wybacz Pawełku przeoczenie, zachowałem się jak gywniarz :P ) Wielkie dzięki dla Culmena za LN2 Mojej córeczce za urocze towarzystwo :) Oraz dla Komputronika za wypożyczenie kart graficznych HIS HD4890 1Gb oraz monitora Samsung T260HD. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Fajnie się bawicie na wschodniej ścianie :) pozostaje życzyć powodzenia w przyszłości btw teraz wiem skąd Rasuch ma takiego ava :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) A fuj jaki ja nieogolony ;) A ogólnie sesja rozgrzewkowa. Właściwe jeszcze sie odbędą. Edytowane 19 Maja 2009 przez culmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Fajnie, że coś kręcicie ;) A tak z ciekawości - ten biały dewar to 10l jest? Bo miałem okazję kupić taki sam jakiś czas do tyłu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 może i 10L, pełny nie był Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...