Skocz do zawartości
Veilroth

Hp 6930 P Czy E6500?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pytanie takie ja w temacie - który wybrać? Oba są high-endowe i mam jeden z nich do wyboru jako firmowy.

Skłaniam się w stronę HP ze względu na rpm hdd, ale z drugiej strony Dell ma 4gb ramu...(ten który mi zaproponowano)

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-El...0p.14752.0.html

http://www.servuscomp.com.pl/przedmiot.php?nr=55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten hp który podałes w linku ma zwykłą matryce a ten dell ma z podświetleniem LED więc imo tutaj + dla della

ogolnie w hp chyba dają 2 lata gwarancji, Dell ma 3 lata, tutaj też + dla dela ( w dodatku gwarancja NBD więc przyjeżdzają ci do domu naprawiac lapa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten hp który podałes w linku ma zwykłą matryce a ten dell ma z podświetleniem LED

hp ma matową matrycę i jak dla mnie to jest lepsze - ja siedzę przy lapku przynajmniej 8h dziennie, więc im mniej światła tym lepiej

najgorszy ból jest taki, że dowiedziałem się jaki dysk twardy ma być w tym hp - mianowicie HTS722016K9A300

dla mnie to totalna porażka, że do takiego laptopa wsadza się taki syf - postaram się wpłynąć jakoś na dobór komponentów i Seagate Momentusa zamiast tego badziewia...

co do Della nie wiem jakiego producenta dysk ma tam być, ale muszę się dowiedzieć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi