panterml Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Witam, jak w temacie, potrzebuje jakiegos setu z ktorego wycisne max do gier.. czyli wszystko co wchodzi w sklad bebechow, EDIT.. po za tym jeszcze klawiature i bude do tego, myszke glosniki i monitor mam/ ..oczywiscie wszystko bedzie krecone na ile tylko sie da, zeby mi dla przykladu gierka taka jak World of Warcraft bez najmniejszych problemow, a nie jest to jakas wymagajaca gra... Zbyt duzo funduszy na to nie mam, ale tak do 1900 mysle sie wyrobie.. , wole kupic zywklego pc, i jak sie w nim cos zepsuje to duzo prosciej wymienic.. nie tak jak w laptopie.. heh. Edytowane 19 Maja 2009 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 505 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4770 512MB - 420 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł Ceny trochę niższe teraz są i wyjdzie nie całe 1900zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 a gdzie w tym obudowa i klawiatura? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 sama buda i klawiatura, myszke, monitor i gloszniki mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 To kup 2gb goodram. Tacens prior Klawiaturę sam wybierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalt Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Do tego zestawu jeszcze Karakorum i AS5, jak do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Do World of Warcraft oc nie jest potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Procesor: AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/ 495 zł Płyta główna: AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ 279 zł Pamięć RAM: G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK 230 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 225 zł Karta graficzna: Sapphire Radeon HD4770 512MB DDR5 /128bit/ HDMI DVI 399 zł Klawiatura: Logitech DeLuxe 250 Keyboard Black PS/2 40 zł Obudowa: Tacens Prior (92mm Fan, bez zasilacza) 115 zł Zasilacz: Corsair 400W [CMPSU-400CXEU] 199 zł Listwa zasilajaca: Ever Standard 1.5m 35 zł Suma: 2107zł hm, to bede musial jeszcze troche poczekac, ale zestaw wporzadku? w co na nim bede mogl grac i np na jakich detalach, rozdzielczosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 A jak duży masz monitor?? dysk bym wolał Samsunga F2EG jest ciut wolniejszy ale cichszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) nie przeszkadza mi ze bedzie troche glosniej, nie robi mi to az takiej roznicy, a monitor 22calowy, i jednak jestem za OC.. wiec co jeszcze potrzebuje, i kto by mi pomogl to ustawic jak cos? :] bo na oc sie w ogole nie znam, pare lat minelo od kiedy sie w to bawilem, i naprawde, sporo nie pamietam ;] Edytowane 19 Maja 2009 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Z OC na pewno ktoś Ci tu pomoże. Wystarczy temat w "Podstawowe Zagadnienia". Po OC spokojnie pograsz w większość tytułów w 1680x1050, oczywiście detale max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Na poczatku musisz miec kogos kto wyjasci ci all i przejdzie z toba proces proby odblokowania czwartego rdzenia (nie w rl :D na forum na bank sie ktos znajdzie), trudne to nie jest, ale jako ze nie miales do czynienia to potrzebujesz pomocy. Potem dopiero podkrecanie, potrzebne bedzie Karakorum i pasta AS5. Są to kolejne koszty, ale bez tego wiele niepodkrecisz.. Narazie nie ruszaj taktow, lub zrob tyle na ile boxowe chlodzenie pozwoli, a jak bedziesz mial te 100zl to kupisz karakorum i paste ^^ Nie ma porownan gier jako takich, wiec nikt nie powie ci co max ci pojedzie bo niewiadomo jak, jedni mowia o gta 4 inni o fc2.. jako tej najbardziej wymagajacej. Jezeli zrobisz porzadne oc to nie widze problemow z niczym ;] ale rozdzielczosc rozsadna (bo karta 512, wiec nie poszalejesz na jakichs duzych, ale i tak masz 22'). Zalezy tez od systemu i optymalizacji... Poszukaj takze tutaj postu usera Gi3r3k o gta iv, podawal link jak zrobic by wszystko ladnie smigalo na 512 :D Jezeli oczywiscie bedziesz chcial zagrac w ogole w gtaIV Edytowane 19 Maja 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Karakorum i pasta AS5. Są to kolejne koszty, ale bez tego wiele niepodkrecisz.. Narazie nie ruszaj taktow, lub zrob tyle na ile boxowe chlodzenie pozwoli, a jak bedziesz mial te 100zl to kupisz karakorum i paste ^^ No to muszę podziękować AMD za ten magiczny box na którym robię 3,5-3,6ghz (x3 710). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) ee to kozacko jak krecisz 3.5ghz na boxie ...mysle, ze starczyloby mi w zupelnosci, a 4ghz dalo by rade wyciagnac na tym secie ktory mam zamiar wziąc? oczywiscie na Karakorum i pascie AS5 Edytowane 19 Maja 2009 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 niestety wróżek tu nie ma, każdy procek kręci się inaczej, równie dobrze możesz dostać padake jakąś albo jakiegoś super kręcącego się, trzeba spróbować to sie dowiesz no chyba ze selekta kupisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 selekta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Wyselekcjonowany pod oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 a ile taki specjalny pod oc? ehh, kazdy powinien byc taki sam a nie takie dziwne opcje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) heh kazdy jest inny - w aspekcie oc bo w normalnym uzytkowaniu to nie xD. selekt czyli wybrany sprosrod innych [najlepsza seria] ktory najlepiej sie kreci [skaluje z napieciem czy zaspokoi sie najnizszym voltarzem przy danym takcie] selet jest drozszy nic 'normalny' cep. zalezy jaki i u kogo ale cena wacha sie od 120 do 130% ceny w sklepie ale masz gwarancje na dobre oc Edytowane 20 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 W bachcompie są selekty na pewny 4 rdzeń i 3.4ghz lub 3.6ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 heheh podobaja mi sie w tym sklepie selekty np. e8400 4ghz stable na 1,4v heheh albo 4,2 na 1,44 tyle to kazdy, pierwszy lepszy cep zrobi nawet c0 [pomijajac 7 tydzien bo te sie zajebiscie kreca] ale to nie temat o e8x00. nie wiem jak jest z pII ale patrzac na intele to pewnie takie same 'selekty' heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Jeśli chodzi o 4 rdzeń, to jest w porządku, ale akurat 3.4GHz wrażenia nie robi, bo tyle to każdy Phenom II zrobi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 no wlasnie o to chodzi. powiedz sie ktora seria sie najlepiej kreci i o taka pytaj w sklepach. a ten 4 rdzen to jest przereklamowany, bez powodu by go nie blokowali. nie chce sie wdawac w dyskusje na ten temat zeby nie robic ot ale nawet jak sie go odblokuje to bedzie w jakis sposob kulal czy to mniejsze oc[mniejsze oc calego cepa] czy niestabilna praca czy to potrzebne duzo wyzsze napiecie. udaja sie sztuki, w ktorych 4 rdzen chodzi jak pozostale 3 ale to jakies pojedyncze przypadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 ale nawet jak sie go odblokuje to bedzie w jakis sposob kulal czy to mniejsze oc[mniejsze oc calego cepa] czy niestabilna praca czy to potrzebne duzo wyzsze napiecie. udaja sie sztuki, w ktorych 4 rdzen chodzi jak pozostale 3 ale to jakies pojedyncze przypadki.Nie, aż tak źle nie jest. Ogólnie, z tego co czytam na różnych forach, można stwierdzić, że połowa się odblokowuje, są w pełni sprawne i kręcą się równie dobrze, a reszta albo ma uszkodzony 4 rdzeń, albo słabe OC na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) dobrze pewnie masz racje, nie interesowal sie zbytnio tym. ale koniec ot. jezeli brac selekta to tylko od ludzi ktorzy sie tym zajmuja tj ktorzy pracuja w sklepie, moga sprawdzic i wybrac ta sztuke ktora sie kreci. na forum jest pelno takich ludzi. napisz kilka pw ponegocjuj i moze w nidlugim czasie staniesz sie posiadaczem kretliwego phenoma xD a jak do wysokiego oc to ja bym zlozyl taki fikusny zestawik asus commando czy p5b dlx na p965 [stare ale jare] no chyba ze chcesz cos nowszego to dfi dk x38 [399 w esc] e8400 minimalnie karakorum + stg-1 4770/4850 ddr5 zalezy jaki monitor + hr-03 ew accelero i krec ile wlezie g.skill seria pi/hz/pq/pkgoodram pro 900/1066/muszki sp2+/czy cos na d9 jak do extreme xD dysk: samsung f2eg/wd aaks/seagate barracuda zasilka jakies markowe 450w bq/corsair/szef/tagan[?] buda cm elite 33x i gra muzyka xD wszytko bedzie smigac na max detalach przez jakis czas Edytowane 20 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) a ile taki specjalny pod oc? ehh, kazdy powinien byc taki sam a nie takie dziwne opcje.. Sa takie same, ale pod wzgledem oc juz nie. Tutaj dochodza wzgledy produkcyjne itp, srodek wafla... Rozne rzeczy o tym decyduja. A tu cytat z tego vortalu, ale nie wiem czyj ;/ nie pamietam juz a nie chce mi sie szukac. Cytat z testu x3 720BE i x4 810 Jednak jak to przy podkręcaniu czegokolwiek, tak i tutaj wszystko sprowadza się do sztuki, jaką trafimy. Równie dobrze mogliśmy dostać procesor, który z łatwością przełamie barierę 4GHz, jak również i CPU, dla którego szczyt możliwości to 3.6GHz. Wszystko zależy od szczęścia. Edytowane 20 Maja 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 ale zescie mi sie w temacie rozpisali :D hehe nieszkodzi, mam pytanie.. jak bym wzial 4850.. to ktora.. i odrazu wchodzi zmiana zasilacza? czy ten co mam zamiar kupic uciagnie spokojnie?? odrazu mowie ze wszystko bede kupowal w esc.pl, dobry sklep? bez zadnych przypalow? heh ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) tak powinien uciagnac. jaki masz monitor? jezeli grasz w malych rozdzialkach to wez 4770 jezeli juz bardzo chcesz 4850 to ddr5 palit chyba robi te mutanty :P [znajdziesz go w esc]. ten zestaw ktory podales wyzej bedzie ok Edytowane 20 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) To juz zamowione: [zaczalem od tego zebym mial motywacje zbierania kasy na reszte, zeby sie nie rozproszyla gdzies w miedzyczasie :P] Obudowa: Tacens Prior (92mm Fan, bez zasilacza) 115 zł Płyta główna: AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ 279 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 225 zł Listwa zasilajaca: Ever Standard 3m 40 zł Klawiatura: Logitech DeLuxe 250 Keyboard Black USB 50 zl.. Bedzie wyplata to dokupie reszte [ za max tydzien..] czyli: Zasilacz: Corsair 450W 285 zł Karta graficzna: Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 /256bit/ DVI HDMI 540 zł Pamięć RAM: OCZ 2GB 1066MHz CL5 - 105zł Procesor: AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/ 495 zł troche mi sie budzet powiekszyl, bo laptopa sprzedalem, dlatego takie zmiany : ] ram narazie tyle zebym wyrobil z kasa, a co do monitora to IBM 22cale.. a gral bym w 1600x1200 :] TAK WIEC OSTATECZNIE, juz nic nie dodaje i nie odejmuje... pociagnie mi ten zestaw bez oc.. gta 4 na srednich wymaganiach przy 1600x1200?? Edytowane 20 Maja 2009 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 To juz zamowione: [zaczalem od tego zebym mial motywacje zbierania kasy na reszte, zeby sie nie rozproszyla gdzies w miedzyczasie :P] Obudowa: Tacens Prior (92mm Fan, bez zasilacza) 115 zł Płyta główna: AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ 279 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 225 zł Listwa zasilajaca: Ever Standard 3m 40 zł Klawiatura: Logitech DeLuxe 250 Keyboard Black USB 50 zl.. Bedzie wyplata to dokupie reszte [ za max tydzien..] czyli: Zasilacz: Corsair 450W 285 zł Karta graficzna: Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 /256bit/ DVI HDMI 540 zł Pamięć RAM: OCZ 2GB 1066MHz CL5 - 105zł Procesor: AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/ 495 zł troche mi sie budzet powiekszyl, bo laptopa sprzedalem, dlatego takie zmiany : ] ram narazie tyle zebym wyrobil z kasa, a co do monitora to IBM 22cale.. a gral bym w 1600x1200 :] TAK WIEC OSTATECZNIE, juz nic nie dodaje i nie odejmuje... pociagnie mi ten zestaw bez oc.. gta 4 na srednich wymaganiach przy 1600x1200?? Nie sądze żeby miał pociągnąć, za mało RAMu na karcie graficznej... do GTA4 dobrze mieć gigową kartę...... Procesor też taki sobie, szkoda że nie możesz do X4 dołożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...