mib Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 1. Cel 420: tutaj dokładniejszych wyników narazie nie ma azaliż mam je na omawianym komputerze który póki co jest w rozsypce. Patent był taki, że na wc i ac (BOX z otwartą obudową) temperatury były mniej więcej (bardziej więcej niż mniej) takie same 2. Q6600: WC @3GHz 32(idle)-49(stress) temperatura 2óch pierwszych rdzeni AC @2,4GHz 40/35 (idle)-69/63(stress) Liczba po slashu to przybliżona temperatura 3ciego i 4tego rdzenia Jak widać mocniej grzejący się cep ma mniejsze temperatury. Różnica wynosi niecałe 20C co nie jest wspaniałym wynikiem ale jest wynikiem lepszym. Wszystko by było fajnie, gdyby nie to że temp. pomiędzy parami rdzeni różnią się dość znacznie (na WC w idle wynosi nawet więcej niż 5C). Wniosek: te czujniki jak na moje można o kant [gluteus maximus] potłuc bo pokazują te temperatury w cały świat i nie ma to za wiele wspólnego z tym co się dzieje w rzeczywistości No i masz odpowiedz jak to wygląda. Przeczuwałem że czujniki sa skopane. LC działa a tempami które pokazuje soft się nie przejmuj. U mnie rozrzut wynosi do 8 stopnie więc to chyba norma dla tych cepow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...