KowalQ Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Gdy wlaczam kompa po nocy (10 godzin przerwy) za pierwszym razem system zawiesza sie , muli.Gdy zrestartuje go ponownie wszystko jest OK.Przy tym zawieszeniu slychac jakby takie "pykanie dysku" , cos w stylu "pyk pyk pyk" :D Na viscie tez tak mailem , w tej chwili mam windowsa Xp , w czym moze tkwic problem , od razu mowie ze nie mam zadnych wirusow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 skoro nie widzę sygnatury to zgaduję że to jakiś felerny dysior firmy seagate, pewnie ten z 32 mb cache... reszta na wrozka.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 skoro nie widzę sygnatury to zgaduję że to jakiś felerny dysior firmy seagate, pewnie ten z 32 mb cache... reszta na wrozka.pl jak temu mozna zaradzic ? dysk zepsuty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Standardowo Wklej wyniki Benchmark i Health z HD Tune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Spin Up Time dziwnie wysoki, reszta chyba OK Masz możliwość zorganizować inny dysk, postawić na nim system i sprawdzić czy też są takie jazdy? (że zawiesza się, a po restarcie ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Gdy wlaczam kompa po nocy (10 godzin przerwy) za pierwszym razem system zawiesza sie , muli.Gdy zrestartuje go ponownie wszystko jest OK.Przy tym zawieszeniu slychac jakby takie "pykanie dysku" , cos w stylu "pyk pyk pyk" :D Na viscie tez tak mailem , w tej chwili mam windowsa Xp , w czym moze tkwic problem , od razu mowie ze nie mam zadnych wirusow Sprawdz kondensatory na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Spin Up Time dziwnie wysoki, reszta chyba OK Masz możliwość zorganizować inny dysk, postawić na nim system i sprawdzić czy też są takie jazdy? (że zawiesza się, a po restarcie ok) No wlasnie nie mam jak , to jest dysk w laptopie :( Sprawdz kondensatory na mobo ale co tu kondensatory maja wspolnego ? jakby byl problem z kondensatorami to system by sie resetowal , jakies bsody zapewne... a tu tego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Ostatnio pojawil sie Bsod 0x000000074 0x0000003 0x8993ca48 To jest polowa tego kody bo komp sie restartuje i nie moge tego spisac w calosci , patrzalem w googlach ale nic mi ten kod nie mowi. Macie jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...