Skocz do zawartości
KowalQ

Komputer Wiesza Sie , "muli" Po Wlaczeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy wlaczam kompa po nocy (10 godzin przerwy) za pierwszym razem system zawiesza sie , muli.Gdy zrestartuje go ponownie wszystko jest OK.Przy tym zawieszeniu slychac jakby takie "pykanie dysku" , cos w stylu "pyk pyk pyk" :D

Na viscie tez tak mailem , w tej chwili mam windowsa Xp , w czym moze tkwic problem , od razu mowie ze nie mam zadnych wirusow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy wlaczam kompa po nocy (10 godzin przerwy) za pierwszym razem system zawiesza sie , muli.Gdy zrestartuje go ponownie wszystko jest OK.Przy tym zawieszeniu slychac jakby takie "pykanie dysku" , cos w stylu "pyk pyk pyk" :D

Na viscie tez tak mailem , w tej chwili mam windowsa Xp , w czym moze tkwic problem , od razu mowie ze nie mam zadnych wirusow

Sprawdz kondensatory na mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spin Up Time dziwnie wysoki, reszta chyba OK

Masz możliwość zorganizować inny dysk, postawić na nim system i sprawdzić czy też są takie jazdy? (że zawiesza się, a po restarcie ok)

No wlasnie nie mam jak , to jest dysk w laptopie :(

Sprawdz kondensatory na mobo

ale co tu kondensatory maja wspolnego ? jakby byl problem z kondensatorami to system by sie resetowal , jakies bsody zapewne... a tu tego nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio pojawil sie Bsod

0x000000074 0x0000003 0x8993ca48

To jest polowa tego kody bo komp sie restartuje i nie moge tego spisac w calosci , patrzalem w googlach ale nic mi ten kod nie mowi. Macie jakies pomysly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi