Skocz do zawartości
Ralfo

Jaka Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie, muszę kupić jakąś tanią budę (jak najtaniej) tak żeby się karakorum zmieściło i miało sensowny przewiew bo teraz to siedzi w takiej starej i nie dość że wystaje karak z parę mm to jeszcze to cholerstwo nie ma nawet miejsca na wiatrak na tylnej ściance i potem sauna w budzie :S. Buda nie musi być nawet ładna byle by była... na alledrogo widzę masę obudów po 50zł ale nie wiem czy któraś ma sens, w skrócie help! :P

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dawien dawno kupiłem Colors(h)-it. Z zasilaczem wyszło mnie 60 zł ;). Ogólnie przystosowałem ją do swoich potrzeb, nie jest źle. Ale nie polecam. Biurko wpada w wibracje, chłodzenie to to żadne chyba że zakłada się zdjęcie boku ( do tego to każda się nada) no i wyglądać to nie wygląda. Jedyny plus to to, że nie miałem problemu z wycinaniem blachy z tyłuuuu trochę, i z boooku trochę. Ani nie szkoda, ani nie trudno, bo nóż wchodzi jak w masło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No najtańszy Asus TA

http://www.allegro.pl/item632077519_obudow..._najtaniej.html

z wysyłką to już prawie 100zł i już człowiek się zastanawia czy nie lepiej dopłacić parę zł i kupić coś innego i koło się zamyka :)

Tego Tacens Prior nawet na allegro nie ma albo ja czegoś nie wiem :)

Co do wiatraków to raczej myślałem tylko na przód i na tył albo tylko na tył, boczny raczej no need, nie wiem ile by to dało obniżenie temp ale przyznam ze fajnie by było jakby parę stopni spadło no i mógłbym wreszcie zamknąć bude...

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już jest 130zł z wysyłką, ja wiem że jak na budę to nie drogo ale mimo all to się trochę kłóci z moim poczuciem taniości. :P No i +50zł i mam mojego Chiefteca co mam main kompa w nim i z którego jestem super zadowolony (pomijając fakt że to wielkie jest) i koło się zamyka :)

Z drugiej strony znajomy ostatnio przyniósł mi kompa swojego żeby części wymienić i miał taką budę chyba za 50zł... plastik albo nie wiem co to nawet było ale dobrego wrażenia nie sprawiało ech... ciężka sprawa ;)

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieco ponad tydzień temu zamawiałem na Esc zestaw z Tacens Prior i powiedzieli mi, żebym wybrał inną obudowę bo tych już nie mają i nie będą mieli w najbliższym czasie. Wybrałem Asusa TA-951 (polecam zajrzenie na stronę Asusa i obejrzenie dostępnych modeli), nadal czekam na kartę graficzną i pamięci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi