Adamo12x Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Witam, ostanio zakupiłem głośniki creative pro gamer 500, wszystko pięknie cacy , dokupiłem karte sound blaster. :rolleyes: Ostanio postanowiłem zmienić ustawienie głośników, do jednej satelitki przedłużyłem kabel, teraz ma ok 15 metrów, w drugim nie przedłuzałem, ma ok 10 m, niestety zauważyłem ze tylne głośniki, te z kablami 10 i 15 metrów podczas słuchania muzy tak jakby "gubią" sopran i grają o wiele niewyrażniej , co moez być jeszcze tego przyczyną oprócz za długich kablami? :blink: kable sa dośc naciągniete, i razem spięte <_< miał juz ktoś taki problem??? :blink: tylko nie piszcie ze " te komputerowe pierdziawki tak mają" za pomoc z góry THX. Edytowane 20 Maja 2009 przez Adamo12x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 czym upmixujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 zamien tylne satelitki z przednimi, i zobacz jak graja. Jesli wtedy te tylne (w gniazdach przednich) zagraja dobrze, a te przednie ( w gniazdach tylnych) zle, to znaczy ze to raczej wina softwarowa (mowisz o mp3? upmixowanych czy AC3? Grach?) ewentualnie SPRZETOWA. Jesli z kolei te tylne w gniazdach przednich zagraja zle, to znaczy ze przedluzenie kabli ci nie wyszlo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 czym upmixujesz ? nie wiem o co ci codzi :unsure: o to w jakim formacie słucham muzy??? mp3 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 nie to czym upmixujesz stereo do 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 mam taki program dołaczony do karty, właczam ten "system" :wink: CMSS, to jest jakby w ustawieniach karty, zauwazyłem ze mniej gubią jakośc przy Audio CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 jeśli korzystasz z Cmss Stereo Xpand w X-fi to się nie dziw że tylne ci inaczej grają bo to dziala tak, zbiera i puszcza wokal na centralny głośnik a na resztę głosników masłużyć jako surround w tym tylne działają jako "efektowe" ambientowe/tło dlatego nie grają super czysto jak przy stereo na wszystkich głośnikach. Przestaw Cmss na Stereo Surround i będzie na wszystkich głośnikach jednakowo czysto grało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 jeśli korzystasz z Cmss Stereo Xpand w X-fi to się nie dziw że tylne ci inaczej grają bo to dziala tak, zbiera i puszcza wokal na centralny głośnik a na resztę głosników masłużyć jako surround w tym tylne działają jako "efektowe" ambientowe/tło dlatego nie grają super czysto jak przy stereo na wszystkich głośnikach. Przestaw Cmss na Stereo Surround i będzie na wszystkich głośnikach jednakowo czysto grało nie mam karty z X-fi, a przy zwykłym stereo jest to samo niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo12x Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 halo odświeżam :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal920 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 witam a ja mam ostatnimi czasy problem z subwooferem a mianowicie zaczol mi charczec jak slucham muzyki ale tylko slychac to jak cicho slucham a ja glosno to jest dobrze..i jescze jak wogole nie slucham to buczy czasem ciszej czasem glosniej a czasem wcale i nie wiem o czego tak jest:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...