Skocz do zawartości
Adamo12x

Pro Gamer 500 (problem Z Tylnymi Satelitkami)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostanio zakupiłem głośniki creative pro gamer 500, wszystko pięknie cacy , dokupiłem karte sound blaster. :rolleyes: Ostanio postanowiłem zmienić ustawienie głośników, do jednej satelitki przedłużyłem kabel, teraz ma ok 15 metrów, w drugim nie przedłuzałem, ma ok 10 m, niestety zauważyłem ze tylne głośniki, te z kablami 10 i 15 metrów podczas słuchania muzy tak jakby "gubią" sopran i grają o wiele niewyrażniej , co moez być jeszcze tego przyczyną oprócz za długich kablami? :blink: kable sa dośc naciągniete, i razem spięte <_< miał juz ktoś taki problem??? :blink: tylko nie piszcie ze " te komputerowe pierdziawki tak mają" za pomoc z góry THX.

Edytowane przez Adamo12x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamien tylne satelitki z przednimi, i zobacz jak graja.

Jesli wtedy te tylne (w gniazdach przednich) zagraja dobrze, a te przednie ( w gniazdach tylnych) zle, to znaczy ze to raczej wina softwarowa (mowisz o mp3? upmixowanych czy AC3? Grach?) ewentualnie SPRZETOWA.

Jesli z kolei te tylne w gniazdach przednich zagraja zle, to znaczy ze przedluzenie kabli ci nie wyszlo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli korzystasz z Cmss Stereo Xpand w X-fi to się nie dziw że tylne ci inaczej grają bo to dziala tak, zbiera i puszcza wokal na centralny głośnik a na resztę głosników masłużyć jako surround w tym tylne działają jako "efektowe" ambientowe/tło dlatego nie grają super czysto jak przy stereo na wszystkich głośnikach. Przestaw Cmss na Stereo Surround i będzie na wszystkich głośnikach jednakowo czysto grało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli korzystasz z Cmss Stereo Xpand w X-fi to się nie dziw że tylne ci inaczej grają bo to dziala tak, zbiera i puszcza wokal na centralny głośnik a na resztę głosników masłużyć jako surround w tym tylne działają jako "efektowe" ambientowe/tło dlatego nie grają super czysto jak przy stereo na wszystkich głośnikach. Przestaw Cmss na Stereo Surround i będzie na wszystkich głośnikach jednakowo czysto grało

nie mam karty z X-fi, a przy zwykłym stereo jest to samo niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a ja mam ostatnimi czasy problem z subwooferem a mianowicie zaczol mi charczec jak slucham muzyki ale tylko slychac to jak cicho slucham a ja glosno to jest dobrze..i jescze jak wogole nie slucham to buczy czasem ciszej czasem glosniej a czasem wcale i nie wiem o czego tak jest:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi