Skocz do zawartości
ihavelostmykeys

Najlepsza Opcja Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o pomoc w doborze RAMu, chcialbym wsadzic 4x1GB (prosze nie pisac, ze szkoda zajmowac wszystkie sloty ;) ). Jest kilka opcji, jedne pojawiajace sie w tematach forum czesciej, inne rzadziej. Szukam takich, ktore sa stabilne, niezawodne i beda sie najlepiej krecic. Znalazlem takie:

Corsair 2GB (2x1GB) PC800 CL4

Corsair 2GB (2x1GB) PC800 CL4 XMS2 DHX

G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PI

G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK

Geil 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Black Dragon

OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Reaper

Patriot 2GB (2x1GB) PC800 CL4 LLK

Do tego mam jeszcze pytanie: czy jezeli moja plyta glowna obsluguje pamieci max. 1066MHz, to czy bedzie obslugiwac kosci, ktore maja pierwotnie 1066 i zostaly podkrecone do np. 1100MHz? A jesli bedzie obslugiwac, to beda dzialaly jako 1100MHz? czy spowolni je do 1066MHz?

Edytowane przez ihavelostmykeys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie wymienione przez Ciebie są podobne , a niezawodne i małoawaryjne powinny być z założenia :)

Wiec to ktore sie będa lepiej kręcic pozostaje loterią. jesli planujesz sporo OC to lepiej kupic selekta albo coś z droższych kości.

Do tego mam jeszcze pytanie: czy jezeli moja plyta glowna obsluguje pamieci max. 1066MHz, to czy bedzie obslugiwac kosci, ktore maja pierwotnie 1066 i zostaly podkrecone do np. 1100MHz? A jesli bedzie obslugiwac, to beda dzialaly jako 1100MHz? czy spowolni je do 1066MHz?

Będą chodzić na tyle ile je podkręcisz.

Napisz może jaka masz płyte , bedzie nam łatwiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi