Skocz do zawartości
giecek

Psu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukam zasilacz pod zestaw:

e7200 + OC

p5q-e

2x2gb 800 lub 1066mhz

4770 + oc

2xhdd

2xdvd/rw

fdd

card reader

sb audigy

2-3 fan

raczej nie bede sie ladowac w sli/crossfire. zasilacz na przyszlosc co bym mogl za rok/dwa wlozyc nowe bebechy i przy okazji nie zmieniac zasilacza :)

zasilacz musi miec ceryfikat 80plus

moje typy to:

- BeQuiet Straight Power 450W

- Corsair VXEU 450w

- Be-quiet Dark Power P7-PRO-450W

- Seasonic M12II-430

- Cooler Master Real Power M520

- Tagan U33 - II SuperRock Series 500W

- Topower SilentEZ 500W

z tego co przegladalem forum duzo osob poleca wlasnie zasilacze Corsair oraz BeQiuet

sprzet chcialbym kupic w komputroniku, poniewaz mam tak znizki ;) cena to ok 300zl z haczykiem jakie chce wydac. dobrze by bylo jak by zasialcz byl jak najcichszy i mial odpinane kable.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair 400W lub BQ E6 400W

masz już ten sprzęt?

duzo osob na forum wlasnie poleca corsairy albo beqiut, mam nadzieje ze odnosi sie to rowniez do niezawodnosci tych zasilaczy :)

sprzetu jeszcze tego nie mam,ale jak dobrze pojdzie bedzie pod koniec maja lub jakos na poczatku czerwca:) i mysle ze jednak 450w wezme bo jak sie za rok kupi jakas nowa grafe i np cos pod I7 to warto miec tam jakis maly zapas mocy.

Raczej wziąłbym BeQuiet DP lub SP zależnie od kosztów :wink:

te 50zl moge doplacic do DP jesli jest to warte swojej ceny(moge miec tego Dp 450w za ok 350zl lub mniej) no i ten luksus odpinanych kabli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po bebechach wnoszę że na zestaw na p2 710 powinno wystarczyć , który imho będzie lepszy

nie kapuje tego zdania :P

problem w tym musze jeszcze tylko kupic mobo,grafe i zasilacz bo reszte juz mam :) wiec zmiana na amd raczej nie wchodzi w gre.

plyte glowna juz sobie wybralem (P5Q-E) za grafike bedzie robic ATI 4770 no i teraz kwestia zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktory z nich jesy cichszy?

i czym dobrym wyborem bedzie rowniez DP 450W ? (jak nie najlepszym)

DP to w tej chwili topowa linia zasilek od BQ. Jak bajbardziej godna polecenia i stawiam wlasnie na nia. BQ sa bardzo ciche i bardzo wydajne. Sam niedlugo zmieniam nam BQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi