Skocz do zawartości
neq

Dobre Pamięci Do P5k-e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu nowego kompletu pamięci 2x2gb w przyzwoitej cenie. Do mojego procesora nie potrzebuje ekstremalnie podkręcać pamiątek, więc myślę że spokojnie wystarczy mi porządne 800 mhz CL4 lub 1066 CL5. Wiem, że niektóre pamięci nie współpracują dobrze z niektórymi płytami między innymi dlatego założyłem ten temat. Szukam pamięci które będą śmigać bez problemu na moim asusie. Zakupu chciałbym dokonać w gralu, esc, mccomp.infok, komputroniku lub innym sklepie w 3mieście.

Co do kwoty, chciałbym się zmieścić w sumie do ~250 zł. Jeżeli warto do czegoś dopłacić mogę się zastanowić, ale generalnie im mniej kasy wydam tym lepiej.

Proszę o rzeczowe wypowiedzi, a nie coś w stylu "mam i polecam (bo działa)." No chyba, że masz polecasz bo świetnie się kręcą ;).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mojego procesora nie potrzebuje ekstremalnie podkręcać pamiątek

...

No chyba, że masz polecasz bo świetnie się kręcą ;).

To jak w koncu :)

Polecam GeIL Dual Ultra 2x 2GB DDR2 800 MHz - bez podnoszenia napiecia śmigaja na CL4 i wydajność całkiem OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak w koncu :)

Polecam GeIL Dual Ultra 2x 2GB DDR2 800 MHz - bez podnoszenia napiecia śmigaja na CL4 i wydajność całkiem OK

Nie chodzi mi o ekstremalne OC, ale kręcić się muszą. OCZ, które obecnie posiadam na Asusie praktycznie się nie kręcą. Na abicie sprawowały się o niebo lepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i polecam G.Skill 4GB (2x2GB) 1066MHz CL5 PK [F2-8500CL5D-4GBPK] na P5K-E przy 2,15V robią 1,1GHz bez problemu. Wersja G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK [F2-6400CL4D-4GBPK] tańsza o 50zł i podobno sie też dobrze sprawuje, ale ja polecam to co sam sprawdziłem na tym mobasie. Jeśli chodzi o PI to tylko czarna wersja podobno.

Edytowane przez DANA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i polecam G.Skill 4GB (2x2GB) 1066MHz CL5 PK [F2-8500CL5D-4GBPK] na P5K-E przy 2,15V robią 1,1GHz bez problemu. Wersja G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK [F2-6400CL4D-4GBPK] tańsza o 50zł i podobno sie też dobrze sprawuje, ale ja polecam to co sam sprawdziłem na tym mobasie. Jeśli chodzi o PI to tylko czarna wersja podobno.

No włąśnie problem w tym, że wersja black jest obecnie niedostępna nigdzie. Pomyśle nad tymi 1066.

Dzięki za opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi