Oskaliber Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 To może ja pozwolę sobie zapytać tutaj o opinie w sprawie dysku 1,5TB. Wiem, że temat jest o 500GB ale tutaj przynajmniej może dostanę jakąś odpowiedź. Więc tak: za jakieś pół roku-rok kupię SSD i dysk będzie służył jako magazyn, jednak przez ten czas musi dawać rade jako system. Nie chce jakiś super osiągnięć, po prostu żeby prędkość nie była irytująca. Największy priorytet to bezawaryjność, cała reszta zostaje w tle. Stać na tym będzie XP, prawdopodobnie 3 partycje. Myślę, o WD15EADS, ewentualnie EARS. Z tym EARS trzeba kombinować z formatowaniem pod XP, poza tym jakoś więcej narzekań na tą serię w stosunku do EADS. EADS wprawdzie ciężko znaleźć, ale jakieś tam widziałem, bodajże w agito. Kwestia teraz czy te 64mb cache i większe sektory przekładają się jakoś realnie na wydajność czy praktycznie nieodczuwalnie? Co do Seagate'a. Mam teraz 250GB 7200.10 i jestem w 100% zadowolony, ale po masowym padaniu serii .11 i również wątpliwej sprawności .12 jakoś złapałem uprzedzenie żeby się w to pchać. Nie wiem za bardzo jak wygląda sytuacja w Samsungu, całe życie praktycznie jechałem na Seagate i mało się tej firmie przyglądałem. Ma on coś ciekawego do zaoferowania? Tak jak mówiłem, przede wszystkim bezawaryjność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...