Filciu702 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Witam, mój przypadek jest dosyć nietypowy i pewnie ciężko będzie Wam go zrozumieć, ale postaram sie sytuację wyjaśnij jak najlepiej. Kupiłem kartę 9600GSO. Miałem najpierw problemy z jej podłączeniem (źle podłączałem zasilanie), przez co przez przypadek włączyłem ją na starych sterownikach z 7300GT. Następnie miałem problem z bootem płyty CD Windows - na szczęście ustawiłem w Setup BIOSu odpowiednią kolejność BOOTa, reinstall systemu i... Okazało się, że nie wyjąłem starej, takiej jakiejś bardzo starej karty graficznej, do której podłączony miałem monitor. Nie zauważyłem tego, zainstalowałem sterowniki... I teraz mam taki problem: Gdy wejdę we właściwości ekranu -> ustawienia, mam dwa monitory (chociaż w rzeczywistości mam jeden) - ten działający podłączony do karty starej, ten "wirtualny" - do nowej. Nie da się ich zamienić, nie da się go ustawić na nową kartę. Próbowałem, poprzez dołączoną przełączkę (mam stare wejście) podpiąć monitor do nowej karty. Nic, ciemność. Podpiąłem pod starą - działa. Mam wrażenie, że będę musiał wyjąć starą kartę, reinstallnąć sterowniki i odinstalować też tą starą. Tylko czy to pomoże? A może to ta przełączka jest zła? Może dlatego nie wykrywa monitora? Poradźcie, co mam zrobić. Boję się, że jeśli wyjmę starą kartę, to zostanę bez obrazu na wieki... Z góry dzięki za wszelaką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Znaczy się że masz dwie karty graficzne w kompie (jakaś stara i ta 9600gso) i do tego dwie różne wersje sterowników?? Odinstaluj sterowniki do grafy, jednej i drugiej. Wyłącz kompa, wywal starą grafę i zostaw tylko nową, podłącz monitor i odpal kompa, a następnie zainstaluj sterowniki. Powinno "robotać" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Tzn. tak jakoś wyszło, że ta stara karta skądś te sterowniki chyba ma, ale ich nie instalowałem (?)... Pewnie działa bez sterów... No nic, a odinstalować sterowniki - to przez Dodaj lu Usuń Programy czy np. w menedżerze urządzeń - "odinstaluj"? A może żadna różnica? Jeszcze tylko powiem, że wcześniej nigdy sobie niczego nie wymieniałem, stąd pewnie takie kłopoty... Edytowane 21 Maja 2009 przez Filciu702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Najlepiej wyczyścić drive clinerem, ale możesz spokojnie spróbować przed dodaj/usuń. Nie wybuchnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Dzięki, wszystko działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 spoko, no problemo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...