bleem2222 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, mam pewien problem z nowo zainstalowanym XP SP3. W poprzedniej wersji SP2 nie przytrafiło mi się coś takiego dlatego pytam o radę... Mam dysk 1TB na którym stoi XP SP3, po zainstalowaniu wszystkiego podpiąłem do niego stary dysk 80 GB żeby przegrać z niego dane na nowy dysk. Przy kopiowaniu plików Total Commander'em wyskoczył mi jakiś błąd i komunikat że nie można utworzyć katalogu czy skopiować katalogu i czy TC ma to zrobić jako administrator... Klikam, że "tak", wyskakuje mi okienko do wpisania nazwy użytkownika i hasła. Problem jest taki, że ja ustanowiłem jednego użytkownika przy instalacji XP, konto administratora. I przy instalacji kiedy pytał jakie ma być hasło zostawiłem puste pole. Bo żadnego hasła nie chciałem mieć. Teraz, mimo iż jestem na koncie "administrator" nie mogę skopiować tych danych z jednego dysku na drugi. Hasła też nie mogę wpisać bo żadnego nie ustanowiłem a jak zostawiam puste pole to wyskakuje error. Czy ktoś wie co można na to poradzić? Próbowałem oczywiście uruchamiać Total Commander'a prawy przycisk->uruchom jako... ale to nic nie daje. Nie ustanowiłem hasła, no i w sumie jestem na koncie "administrator" więc o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 http://support.microsoft.com/kb/308421/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleem2222 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Przejmowanie na własność nic nie dało. Ale problem się rozwiązał. Nie sam oczywiście. Poszukałem folderu na którym kopiowanie wszystkich plików się zatrzymywało (bo łącznie chciałem przegrać ok 54 GB danych). Folderu nie dało się usunąć, ale dało się przenieść w inne miejsce na tym starym dysku i... Wtedy usunąć. Dziwna rzecz. Później wszystkie pliki się przegrały bez żadnego problemu. Więc to raczej nie o przejmowanie na własność chodziło. Ale i tak dzięki za pomoc i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...