pedroz Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Właśnie przeczytałem (tu: http://www.overclockers.co.nz/ocnz/vga/ati...kti200/2.shtml), że GF 2 Ti Leadtek'a moża ze standardowych wartości 250/400Mhz podkręcić do 300/530 mhz (core/memory). Czy takie podkręcenie może spowodować uszkodzenie karty? Tzn. jeśli ustawię moją kartę na tych wartościach, bez żadnego dodatkowego chłodzenia etc., to czy może coś z nią się stać? Jak ewentualnie rozpoznać, że cośjest nie tak, zeby wrócić do standardowych ustawień przed jej uszkodzeniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zacznij stopniowo podnosić częstotliwości np. o 10MHz i testuj stbilność (np. kilka przebiegów 3Dmk). Jeżeli nic się nie strało tzn. nie zawiesił się komp, karta nie wyświetla artefaktów to podnoś dalej. Ustawienie od razu max wartości prawie na pewno spowoduje uszkodzenie karty, a w w/w sposób ustalisz jaka jest granica dla twojego egzemplaża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Mialem kiedys taka grafe ( leadtek 2 Ti) Dzialala stabilnie na 300/490. A przejscie 3dmarka nawet ze 30 razy nie gwarantuje stabilnosci!!! Najbardziej widac zwiechy w grach 3D.Raczej nie dawaj od razu na max :) Al3 na poczatek mozesz puscic ja na 270/450 potem juz polecam podkrecac pojedynczo , czyli najpierw znalesc granice dla mem potem core. Powodzenia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...