Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Chodzi oto że mam problem z grafiką w grach. Mam kartę graficzną podaną w temacie, procesor AMD Phenom 9550 Quad-Core 2200 MHz, oraz 2gb RAM. Pomimo to że mój komputer spełnia wymagania gier, to one zamulają itp. Rozumiem że przycinało mi GTA IV , bo to miało zanizone wymagania minimalne , no ale takie gry jak The Sims 2 (nie śmiać się ;P lubię simsy), i teraz The Sims 3. Co mam zrobć? Szukałem już w googlach itp. ale nic nie mogę znaleść... Wszędzie proponują zainstalować starsze sterowniki... a mniałem już stare stery (dołączone do kompa) i teraz mam najnowsze... I nic to nie pomaga :( Mam nadzieje że ktoś pomoże, z góry dziękuję. Dodaję też screena: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Przed instalacją sterowników, usuwałeś poprzednie? ( np. DriverCleaner'em ) Jakie temperatury karty? Czy tak dzieje się tylko w Sims'ach? ( GTA4 Przycinało, ponieważ masz nisko taktowany procesor, grafika też nie najwyższych lotów. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) 1. Ciekawe że grasz już w sims 3, które premierę mają 5 czerwca... 2. Jaki zasilacz, bo może jest za słaby - ten konfig zalatuje mi marketem 3. To chyba nadaje się do podstawowych zagadnień Edytowane 22 Maja 2009 przez psz3mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) 1.) W "sklepach" typu Torrento-manija już od dawno są... Edytowane 22 Maja 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Wypraszam sobie, grę można było wygrać przed premierą -.- ale to nie uto tu chodzi... A więc temperatura karty... sprawdzałem w programie Everest i jest tam tylko temperatura procesora (wynosi 40 °C). Zasilacz, z tego co jest na nalepce z tyłu komputera, to AC 230V. Edit: Kompa kupiłem w całości w Media Expert i teraz żałuję... jaką polecacie naprawdę dobrą kartę graficzną, w granicach rozsądku (chodzi mi o cenę) w którą pogram sobie w lepsze gry? Znalazłem na Allegro ASUS GEFORCE 9600GSO 384MB DDR3 192BIT 96SP.... mam pytanie czy jest to dobra karta? ;> Jak nie to jakie polecacie? Edytowane 22 Maja 2009 przez Toomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Wypraszam sobie, grę można było wygrać przed premierą -.- ale to nie uto tu chodzi...To pokaż pudełko... A więc temperatura karty... sprawdzałem w programie Everest i jest tam tylko temperatura procesora (wynosi 40 °C). Zasilacz, z tego co jest na nalepce z tyłu komputera, to AC 230V.Taak... AC 230V dużo to nam mówi... Edit: Kompa kupiłem w całości w Media Expert i teraz żałuję... jaką polecacie naprawdę dobrą kartę graficzną, w granicach rozsądku (chodzi mi o cenę) w którą pogram sobie w lepsze gry? Znalazłem na Allegro ASUS GEFORCE 9600GSO 384MB DDR3 192BIT 96SP.... mam pytanie czy jest to dobra karta? ;> Jak nie to jakie polecacie? Granice rozsądku dla każdego są inne, powiedz konkretnie ile masz max... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Ej no my tu piszemy o Simsach czy o moim problemie? Zakładając że mój komp i tak jest do kitu... ale kupiłem go niedawno za 1700 zł... więc jak bym go sprzedał za jakiś 1000, i jeszcze by się starsi dołożyli, i może brat, to powiedzmy max 1000 do 2000zł, ale chyba raczej więcej niż mniej bym miał... czyli mówimy tu o sumie ok. 2000zł. Kupie za to wszystko żeby złożyć kompa? (mówię tu o płycie głównej, procesorze, karcie graficznej itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Możliwe że ta karta jest na DDR2 i szynie 64-bit , pewno dlatego przycina . 9600GSO 192bit to przy tej karcie potwór BTW. HD3600 jest tylko wersja dla laptopów , dla desktopów jest HD3650 - ponad 2 razy wolniejszy niż 9600GSO . Może masz 3650 . Raczej wątpię abyś sprzedał tego kompa za 1 000 zł . Kupić takie coś za 1 700 zł m , ładnie przepłaciłeś . Za 2 000 zł możesz mieć taki zestaw : Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 505 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK - 210 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4770 512MB - 420 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł Razem : 1918 zł Ceny z esc.pl . wszystko markowe elementy , mocny procek mający 3 rdzenie , mocna karta graficzna , 4 GB ram . + buda za 150 zł ( CM Elite 33x ) i mieścisz sie w 2 000 zł , ew. lekko ponad 2 000 zł . Edytowane 22 Maja 2009 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) na 100% 3600... Było tak na karcie gwarancyjnej, tak samo w programach właśnie typu Everest itp.... Ooo... dzięki :) To na pewno mi wiele pomoże. Teraz tylko zdobyć kasę ;P Edytowane 22 Maja 2009 przez Toomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 nie ma HD3600 , jest tylko seria 3650 dla desktopów . co innego jak to byłby laptop to tam może być HD3600 . W karcie gwarancyjnej to się mogli zwyczajnie pomylić albo pisze tam tylko HD 3600 series . A co do Everest - to gdzie ci pisze HD 3600 - zakładka Karta video windows , czy karta video pci/agp . Bo w tym przypadku widoczna będzie tylko seria - np . HD 3600 , 3800 , 4800 itp . W drugiej zakładce będzie pełna nazwa twojej karty , a w 3 jej specyfikacja . Zobacz do 3 zakładki i napisz nam jaki widnieje tam typ pamięci i szyna danych ( opisane jako typ magistrali i szerokość magistrali ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Otworzyłem zakładkę PCI/AGP ale nic się tam nie wyświetla... A w Karta video Windows faktycznie jest seria.. nie zauważyłem ;P Właściwości karty wideo Opis urządzenia ATI Radeon HD 3600 Series Napis z karty ATI Radeon HD 3600 Series Napis z BIOS'u 113-BXXXX Typ mikroukładu ATI Radeon Graphics Processor (0x9598) Typ konwertera DAC Internal DAC(400MHz) Zainstalowane sterowniki ati2dvag (6.14.10.6947) Rozmiar pamięci 1024 MB Takie coś tam mam... A w zakładce PCI/AGP jak już mówiłem, nie ma nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Zakładka Procesor graficzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Też pusto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 To pokaż pudełko...Zwlaszcza jesli np. kupil gre na Steamie. Tutaj niedlgo rzadac beda dowodu , peselu i numerow kont... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 O, dobrałem się do nowszej wersji Everesta, i już wszystko mam ;P w tej zakładce PCI/AGP faktycznie jest 3650 ;P Typ magistrali DDR2 Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 To przy DDR2 nie spodziewaj sie szybkiej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avalan Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Żeby nie było, moja GF7600GT GDDR3 na AGP ciągnie Simsy z korkiem w tyłku <: Edytowane 22 Maja 2009 przez avalan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...