Skocz do zawartości
PGelmoPG

Radeon X1650pro 512mb Ddr2 Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Rozwazam zakup w/w karty i zastanawiam sie jak bedzie wspolgrac z pozostalym sprzetem. Komputer jest juz dosc "wiekowy" a chcialbym czasami w cos jeszcze na nim zagrac:) Wydaje mi sie ze ta karta to dobry wybor(chyba ze ktos ma jakies sugestie w tej cenie tj do 200pln) Zalezy mi na tym zeby wyciognac z tej karty max jej mozliwosci, zdaje sobie sprawe ze plyta jest przestazala i obawiam sie czy aby ta karta nie bedzie dla niej za silna..

konfiguracja sprzetowa:

PLYTA: ASRock P4V88

PROCESOR: intel celeron D315 2266MHz razem z karta zmienie na Pentium4 3GHz 1M/800MHz (za 70-100pln mozna bez problemu taki kupic)

PAMIEC: 2*256mb + 512mb DDR SDRAM

ZASILACZ: tracer 4life 450W

DYSKI: 2*80GB

i do tego wszystkiego ta karta Radeon x1650pro 512mb ddr2 agp

http://allegro.pl/item635432331_wyda...xima_w_wa.html

Taka konfiguracja bedzie nadawala sie zeby pograc w miare nowe gry (call4, pes9,itp)?

I jeszcze pytanie odnosnie ramu czy konieczne jest dokupienie kosci?

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrew ma rację, jesteś w takiej sytuacji że tanio możesz coś ogarnąć

CPU:Pentium 4 - powiadasz 100zł? Za tyle samo kupisz A64 X2, wydajność to... no bez porównania dla X2.

RAM: Masz 1GB DDR1 - sprzedasz je za 65zł, a więc za tyle samo kupisz 2GB DDR2. Zatem koszt = 0zł

GPU: Po zmianie płyty będziesz miał PCI-E - za 200zł kupisz kartę która rozniesie w pył tego Radeona na AGP

Więc w praktyce jedyne do czego dołożysz "ponad budżet" to nowa płyta główna. Uwierz - warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym chcial kupic nowa plyte i reszte sprzetu napisalbym w innym dziale.. narazie zadowoli mnie zmiana samej karty i procka

macie 100% racji ale nie mam dodatkowego hajsu na plyte i tu kolo sie zamyka. moge wydac nie wiecej niz 300pln a do tego zanim sprzedalbym te graty co mam teraz w kompie to pewnie z miesiac bylbym bez niczego. nie chce sie narazie rozstawac z tym staruszkiem przywiazalem sie przez te pare lat:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie 100% racji ale nie mam dodatkowego hajsu na plyte i tu kolo sie zamyka. moge wydac nie wiecej niz 300pln a do tego zanim sprzedalbym te graty co mam teraz w kompie to pewnie z miesiac bylbym bez niczego. nie chce sie narazie rozstawac z tym staruszkiem przywiazalem sie przez te pare lat:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupic zasilacz?? a co z nim nie tak?? brat ma taki sam w nowym kompie i to znacznie mocniejszym niz to co proponujecie i nie ma najmniejszych problemow..

wracajac do pytania: bedzie to dzialac czy nie ma sensu? i tak narazie nie bede sie bawil w sprzedawanie tych podzespolow a kompa mysle kupic pod koniec roku. przy tej konfiguracji jaka mam taka zmiana i tak bedzie bardzo duza i narazie mnie zadowoli, obecnie mam radka 9250 128mb takze roznica bedzie ze hohoh:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:damage_wall: ta moze i zasilaczopodobny ale dziala i calkiem sobie radzi niewazne to moje zdanie i go nie zminie. a co do reszty to poznalem Twoje zdanie ale jakos mnie nie przekonales. tak czy siak dzieki za rade!

poczekam jeszcze na opinie innych specjalistow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi