PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam! Rozwazam zakup w/w karty i zastanawiam sie jak bedzie wspolgrac z pozostalym sprzetem. Komputer jest juz dosc "wiekowy" a chcialbym czasami w cos jeszcze na nim zagrac:) Wydaje mi sie ze ta karta to dobry wybor(chyba ze ktos ma jakies sugestie w tej cenie tj do 200pln) Zalezy mi na tym zeby wyciognac z tej karty max jej mozliwosci, zdaje sobie sprawe ze plyta jest przestazala i obawiam sie czy aby ta karta nie bedzie dla niej za silna.. konfiguracja sprzetowa: PLYTA: ASRock P4V88 PROCESOR: intel celeron D315 2266MHz razem z karta zmienie na Pentium4 3GHz 1M/800MHz (za 70-100pln mozna bez problemu taki kupic) PAMIEC: 2*256mb + 512mb DDR SDRAM ZASILACZ: tracer 4life 450W DYSKI: 2*80GB i do tego wszystkiego ta karta Radeon x1650pro 512mb ddr2 agp http://allegro.pl/item635432331_wyda...xima_w_wa.html Taka konfiguracja bedzie nadawala sie zeby pograc w miare nowe gry (call4, pes9,itp)? I jeszcze pytanie odnosnie ramu czy konieczne jest dokupienie kosci? dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Sprzedaj płytę, cpu, ram, i zmień zasilacz. Kup fortrona / delte na allegro 2gb goodram a780gxh i najtańszego używanego x2 jakiego znajdziesz. Edytowane 22 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 andrew ma rację, jesteś w takiej sytuacji że tanio możesz coś ogarnąć CPU:Pentium 4 - powiadasz 100zł? Za tyle samo kupisz A64 X2, wydajność to... no bez porównania dla X2. RAM: Masz 1GB DDR1 - sprzedasz je za 65zł, a więc za tyle samo kupisz 2GB DDR2. Zatem koszt = 0zł GPU: Po zmianie płyty będziesz miał PCI-E - za 200zł kupisz kartę która rozniesie w pył tego Radeona na AGP Więc w praktyce jedyne do czego dołożysz "ponad budżet" to nowa płyta główna. Uwierz - warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 gdybym chcial kupic nowa plyte i reszte sprzetu napisalbym w innym dziale.. narazie zadowoli mnie zmiana samej karty i procka macie 100% racji ale nie mam dodatkowego hajsu na plyte i tu kolo sie zamyka. moge wydac nie wiecej niz 300pln a do tego zanim sprzedalbym te graty co mam teraz w kompie to pewnie z miesiac bylbym bez niczego. nie chce sie narazie rozstawac z tym staruszkiem przywiazalem sie przez te pare lat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Wyjdzie ci o wiele lepiej. Ten proc to porażka. Na x2 i na tej integrze pograsz w starsze gry typu gothic 3. Daj ofertę w dziale giełda, albo wystaw na allegro. Edytowane 22 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 macie 100% racji ale nie mam dodatkowego hajsu na plyte i tu kolo sie zamyka. moge wydac nie wiecej niz 300pln a do tego zanim sprzedalbym te graty co mam teraz w kompie to pewnie z miesiac bylbym bez niczego. nie chce sie narazie rozstawac z tym staruszkiem przywiazalem sie przez te pare lat:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Za swoje ramy masz 2gb ddr2. Za kasę na zmianę proca i płyty masz płytę. Zostaje sprzedać płytę, proca, kartę i płytę. I kupić zasilacz. może ktoś kupi całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 kupic zasilacz?? a co z nim nie tak?? brat ma taki sam w nowym kompie i to znacznie mocniejszym niz to co proponujecie i nie ma najmniejszych problemow.. wracajac do pytania: bedzie to dzialac czy nie ma sensu? i tak narazie nie bede sie bawil w sprzedawanie tych podzespolow a kompa mysle kupic pod koniec roku. przy tej konfiguracji jaka mam taka zmiana i tak bedzie bardzo duza i narazie mnie zadowoli, obecnie mam radka 9250 128mb takze roznica bedzie ze hohoh:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 To jest wyrób zasilaczopodobny. Twój pomysł jest bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Zasilacz to lipa, już kit z awarią jesli się spali sam ten złom, ale on może Ci zniszczyć wszystkie podzespoły w trakcie awarii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 ta moze i zasilaczopodobny ale dziala i calkiem sobie radzi niewazne to moje zdanie i go nie zminie. a co do reszty to poznalem Twoje zdanie ale jakos mnie nie przekonales. tak czy siak dzieki za rade! poczekam jeszcze na opinie innych specjalistow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Wszyscy napiszą to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGelmoPG Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 heh dobra niech tak bedzie:) napiszcie mi tylko czy bedzie to dzialac tzn czy plyta i procek da sobie rade z ta karta? i spadam z tad i nie zawracam wiecej glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...