Skocz do zawartości
zarcel

[js,php] Postep Progress Bara Po Kazdym Przeladowaniu Petli

Rekomendowane odpowiedzi

Daj znać, jak uda Ci się to zrobić.

Z progress barem w sumie najprostsza akcja jaka przychodzi mi do głowy- wysyłasz obrazek 1px szerokości po każdym 1% (można też durną spację " " {alt 0160}, albo inny znak). 100px = 100%. Minus jest taki, że jesteś ograniczony do 100px (lub wielokrotności, ew. kombinowania z szerokość vs procenty).

Druga wersja to ajax- w odpowiedzi serwera będzie leciał aktualny postęp, a ty w js odpowiednio to sformatujesz i wyświetlisz.

Powiedz mi lepiej, do czego tego potrzebujesz, bo pętle mają to do siebie, że wykonują się dość szybko.

Potrzebowałem czegoś takiego właśnie do pętli, ale odpuściłem, bo przy przetwarzaniu ~150 rekordów/sek serwer nie nadążał wysyłać odpowiedzi z aktualnym rekordem, tylko słał paczkami po kilkadziesiąt. Zostawiłem w końcu, w takim stanie, że plik się obrabia i na bieżąco wysyła co zrobione (tworzy się długa lista w stylu id wiersza: stan foto; stan bazy) -> php: ob_end_flush() na początku pliku i flush() po każdym wykonaniu pętli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostsze co mi przychodzi na mysl to zaprzagnac do tego ajaxa. Ale to tez konkretnie zalezy w jaki sposob masz napisane swoj soft + dochodzi to co m4r napisal ze jak nie jest to cos bardzo skomplikowanego to w zasadzie zmarnujesz czas na robienie takiej ciach!ly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi