zarcel Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, Mam sobie na stronie takiego progres bara http://www.bram.us/demo/projects/jsprogressbarhandler/ Chcialbym, aby po kazdym wykonaniu petli for, ktora oblicza takze jaki to juz procent sie wykonal, progress bar zwiekszal swoj pasek i %. Jak to zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Daj znać, jak uda Ci się to zrobić. Z progress barem w sumie najprostsza akcja jaka przychodzi mi do głowy- wysyłasz obrazek 1px szerokości po każdym 1% (można też durną spację " " {alt 0160}, albo inny znak). 100px = 100%. Minus jest taki, że jesteś ograniczony do 100px (lub wielokrotności, ew. kombinowania z szerokość vs procenty). Druga wersja to ajax- w odpowiedzi serwera będzie leciał aktualny postęp, a ty w js odpowiednio to sformatujesz i wyświetlisz. Powiedz mi lepiej, do czego tego potrzebujesz, bo pętle mają to do siebie, że wykonują się dość szybko. Potrzebowałem czegoś takiego właśnie do pętli, ale odpuściłem, bo przy przetwarzaniu ~150 rekordów/sek serwer nie nadążał wysyłać odpowiedzi z aktualnym rekordem, tylko słał paczkami po kilkadziesiąt. Zostawiłem w końcu, w takim stanie, że plik się obrabia i na bieżąco wysyła co zrobione (tworzy się długa lista w stylu id wiersza: stan foto; stan bazy) -> php: ob_end_flush() na początku pliku i flush() po każdym wykonaniu pętli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Najprostsze co mi przychodzi na mysl to zaprzagnac do tego ajaxa. Ale to tez konkretnie zalezy w jaki sposob masz napisane swoj soft + dochodzi to co m4r napisal ze jak nie jest to cos bardzo skomplikowanego to w zasadzie zmarnujesz czas na robienie takiej ciach!ly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...