Ghost991 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam. Jak każdy już pewnie zauważył zakończyłem pracę nad projektem "XY" Wiąże się z nim również zakończenie prac na LC składającego się z : CPU : MNP Poseidon GPU : MNP Prison Pro V2 NB : MNP Channel Pro Mosfety : MIPS Mosfet Freezer Mosfety : MIPS Mosfet RAM Freezer Pompka : Swiftech MCP655 Chłodnica : Thermochill PA 120.3 Rezerwuar : O-Tank 250 ml Czujnik przepływu : Flow TX Plus Wąż : PCV 10/13 3m Płyn : Feser ONE Red 2l Złączki : 13 prostych i 5 kątowe Pasta : NT-H1 Wentylatory : 3x Zephyr 120mm Sprzęt jaki został zwodowany to: Płyta główna : DFI LanParty UT Ultra-D Procesor : A64 4000+ Grafika : 8600GT Sonic+ ( v-mod ) Ram : GoodRam 1GB HDD : 160Gb ( dane ) + 40Gb ( system ) Zasilacz : Corsair VX 450W Co do zdjęć dysponuje na razie tylko "nocnymi" fotami. Na dniach wrzucę ze światłem dziennym Temperatury: Chłodzenia BOX-owe: Chłodzenia LC by Ghost: Temp. otoczenia - 17,5* Temp. wody - 19* a czasami schodzi nawet do 18,5* myślę, że jest to niezły wynik :) teraz najważniejsze temp. podzespołów: Powiem szczerze, że jestem zadowolony z układu i panujących w nim temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Zdejmij tą szybkę porób zdjęcia bez niej ;) i bez światła bo w sumie to mało widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Graty WC ok. Poza tym że pomarańczowy gryzie się z niebieskim. Ale reszta konfigu swoje czasy już miała, jakieś zmiany? Chociaż ta DFI świetnie się prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Dzisiaj z racji wolnego czasu postanowiłem sprawdzić różnice między pierwszym a piątym biegiem w pompce MCP655. Test przeprowadziłem w programie OCCT. Temp. otoczenia wynosiła 26* Bieg I : Bieg V : Szybie porównanie: CPU 1 - różnica 1* CPU 2 - różnica 0* Sekcje - różnica 0* Mostek - różnica 0* Wszystkie temp. w stresie. Czyli jednym słowem nie warto ustawiać pompy na V biegu nawet dla entuzjastów hałasu. Różnica wynosi 1* - co jest nie proporcjonalne do poziomi głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Czyli jednym słowem nie warto ustawiać pompy na V biegu nawet dla entuzjastów hałasu. Różnica wynosi 1* - co jest nie proporcjonalne do poziomi głośności.Czyli masz bardzo lipny przepływ - coś go zabija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...