Skocz do zawartości
Gość Soker

Komp (Złom) Sam się resetuje !?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh ? więc przed 5 min bylem juz w połowie pisania tego postu ale zresetowal mi sie komp juz dzis wczoraj przedwczoraj ale dzialo sie to raz na dzien moze nawet nie! teraz tzn. 28 kwiecien 2003r. komp wyłancza się praktycznie co 30min wyłancza sie nawet gdy nic nie robi :( poszedlem do kuchni zrobic sobie cos do jedzenie przychodze a ten dopiero scandisk rozpoczyna!?!?! mozna sie wqrwić

Aha kilka info

Modom i adminą muwie że szukalem na forum o tym temacie fakt jest troche ale nic nie zgadza sie z moim przypadkiem.

Mam Windows XP SP1

Niepodkrecony proc tzn. w nienaruszonym stanie od kupna

Zasiłka CODEGEN

Prosze o pomoc :)

To mnie kiedys dobije juz mialem prawie calą kampanie w C&C Generals a komp sie zresetował :) powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem dokladnie takie same objawy na swoim drugim kompie jak w podpisie, przy czym wtedy mialem 2x128MB RAMU i tak sie wlasnie zaczelo,poczatkowo wieszal sie, a potem zaczal sie restartowac tak po prostu. Raz sie wieszal powiedzmy co 2 godziny, potem co pol godziny, a potem juz nic nie moglem zrobic. Okazalo sie ze to jedna kosc sie walnela i jak wymienilem arm wszystko b ylo ok.Wiec moze to sie zrabalao,sprawdz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno zmienilem identycznego Solteka i moge ci powiedzieć, że miałem podobny problem. Moja płyta nie trawiła różnych kości pamięci, a mianowicie pomieszałem jednostronne z obustronnymi, no i zaczeły się pojawiać restarty. Pomogło podniesienia napięcia na pamiątkach na max, ale wkońcu zmieniłem je na 2 identyczne jednostronne kingstony i zgadnij co, problem zniknął.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...