tanx Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Witam, kupiłem od kumpla okazyjnie padnięty laptop Toshiba Satelite S2800-600 http://www.toshiba-europe.com/computers/pr...0_600/index.htm Problem jest takiej kategorii, że jak naciskamy power to tylko zapala się lampka że włączony i nic sie nie dzieje napędów nie można wysunać itd. Dałem do zaprzyjaźnionego serwisu, tak żeby nie płacić to mi w 10min oblookali pwoeidzli że pamięc dysk itd dobre, że raczje płyta gł. padnięta bo nie dochodzi sygnał na matryce. Zastnawiam się czy brać się za reperacje, czy lepiej wyprzedać na części tego laptopa? Gdzie można dostać ew taką płyte główną, czy musi być to koniecznie od tego jedynego modelu czy może być np z jakiejś innej Toshiby. Czy może macie inne diagnozy czemu laptop sie nie uruchamia? Rzoebrałem teraz laptopa na części epriwsze wyjąłem płyte gł. jest na chipsecie Intel 815em i ma zaintegrowaną grafike Geforce 2. Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2009 przez tanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 jak dla mnie koszt naprawy takiego lapka raczej nie bedzie oplacalny, jezeli faktycznie poszla plyta glowna to licz sie z wydatkiem rzedu 400-500zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Gdzie tam, jeśli się postarasz to kupisz sprawną płytę za 100zł. Tylko kwestia czy znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 A jak się upewnić że to właśnie płyta gł. a nie np procek czy zasilanie itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 W serwisie niby Ci sprawdzili że to płyta? Moduły zasilania są często w płycie głównej już, jeśli o to chodzi. Płyta nie musi być dokładnie od tego modelu. Porównaj kształt i chipsety, rozkład złącz itp i coś podobnego powinno też wejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Tzn, ja mam taki sklepik gdzie tam naprawiaja rozne sprzety kiedys kupowalem u nich zasilacze stare, odnawialem i sprzedawalem i tak poprosilem zeby lookneli. Powiedzieli ze dysk pamiec dziala ale nie wzbudza sie i nie dociera sygnal do matrycy wiec pewnie plyta i ze nie ma co dalej patrzec lepiej sprzedac na czesci, tak mi powiedzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...