Skocz do zawartości
tanx

Toshiba Satelite S2800-600 Nie Odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupiłem od kumpla okazyjnie padnięty laptop Toshiba Satelite S2800-600

http://www.toshiba-europe.com/computers/pr...0_600/index.htm

Problem jest takiej kategorii, że jak naciskamy power to tylko zapala się lampka że włączony i nic sie nie dzieje napędów nie można wysunać itd. Dałem do zaprzyjaźnionego serwisu, tak żeby nie płacić to mi w 10min oblookali pwoeidzli że pamięc dysk itd dobre, że raczje płyta gł. padnięta bo nie dochodzi sygnał na matryce. Zastnawiam się czy brać się za reperacje, czy lepiej wyprzedać na części tego laptopa? Gdzie można dostać ew taką płyte główną, czy musi być to koniecznie od tego jedynego modelu czy może być np z jakiejś innej Toshiby. Czy może macie inne diagnozy czemu laptop sie nie uruchamia?

Rzoebrałem teraz laptopa na części epriwsze wyjąłem płyte gł. jest na chipsecie Intel 815em i ma zaintegrowaną grafike Geforce 2.

Pozdrawiam

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W serwisie niby Ci sprawdzili że to płyta? Moduły zasilania są często w płycie głównej już, jeśli o to chodzi.

Płyta nie musi być dokładnie od tego modelu. Porównaj kształt i chipsety, rozkład złącz itp i coś podobnego powinno też wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn, ja mam taki sklepik gdzie tam naprawiaja rozne sprzety kiedys kupowalem u nich zasilacze stare, odnawialem i sprzedawalem i tak poprosilem zeby lookneli. Powiedzieli ze dysk pamiec dziala ale nie wzbudza sie i nie dociera sygnal do matrycy wiec pewnie plyta i ze nie ma co dalej patrzec lepiej sprzedac na czesci, tak mi powiedzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi