KubaJB Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Witam. Tak jak w temacie. Mam dwa żródła dostepu do internetu- kablem od mojego dostawcy , i hotspota wifi. Chcialbym to jakos skonfigurowac, aby rozlozyc obciazenie. Powiedzmy ze przez WIFI sciagalbym jakis plik poprzez Opere, a przez kabel chcialbym przegladac internet , i grac w gry poprzez multiplayer w jednym czasie. Czy jest takie cos do zrobienia? Jak sie za to zabrać, bo w opcjach programow nie widze ustawien wyboru połączenia z ktorego maja korzystac. System Windows XP Proffesional. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Nie znam żadnego programowego rozwiązania pod XP... Najprościej postawić jakąś maszynę przed komputerem, która będzie odpowiednio kierowała ruchem. Może to być jakiś zaawansowany router lub po prostu stary komputer z linuxem wyposażony w odpowiednią ilość interfejsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaJB Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) Mam kilka komputerow wolnych :) ale nie ma mozliwosci aby pracowaly caly czas, bo za rachunki bym sie nie wyplacil. Czyli nie ma zadnej mozliwosci przypisania konkretnemu programowi odpowiedniego polaczenia? BTW. Zeby nie zakladac nowego tematu, zapytam sie tu- co sadzicie o antenach dookolnych wifi z allegro - niby 12dbi , 38cm , pelno tego , nawet od 10zl . Czy jest to cos warte? Edytowane 24 Maja 2009 przez Kuba111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 W windows (w wersjach serwerowych żeby było śmieszniej) nie zaleca się już przypisania więcej niż jednej bramy domyślnej (czyli wyjścia na świat), jeśli masz więcej niż jedną sieciówkę w kompie. System wyświetla wtedy lojalnie ostrzeżenie, że skutki mogą być ... nieprzewidywalne :D Taka ciekawostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 co sadzicie o antenach dookolnych wifi z allegro - niby 12dbi , 38cm , pelno tego , nawet od 10zl . Czy jest to cos warte?Jednym słowem: dziadostwo. Miałem, nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...