Skocz do zawartości
konrafi102

ASUS 6800 Deluxe i znikajacy tv out - prosze o rade

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kartą ASUS 6800 Deluxe na GF1 32 MB DDRAM, karta od poczatku systematycznie traciła Tv-out (pojawiał sie komunikat brak enkodera) po trzech wizytach w serwisie i wymianie układu , dostałem nowy egzemplarz niestety po 3 miesiacach znou brak Tv-out, raz karta straciła pomiar temperatury. Gdzies kiedyś widziałem informacje ze cała seria tych kart jest poprostu wadliwa i nie nadaja sie do uzytku ale nie bardzo mogę to teraz znaleźć. Jeśli ktos z forumowiczów coś o takiej informacji słyszał to prosiłbym o odzew, bo chciałbym po prostu karty się pozbyc i albo odzyskac pieniadze z serwisu albo chociaz jakąś inną karte o podobnych lub lepszych parametrach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech wymienią ci w serwisie, asus to raczej dobra firma. dopłać i niech ci dadzą inną kartę. weź w niewiele wyższej cenie GF 2 GTS i nie baw się z tym szajsem. też chciałem kupić GF 256 (tylko że creative'a) ale wolałem dorzucić i mieć za 240 2 razy szybszą i z gwarancją. i nieźle się kręci.

jak wada ciągle się ujawnia to niech wymmieniają znowu na inny egzemplarz (i tak w nieskończoność do wyczerpania zapasów) albo dopłać i weź coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...