CUBEGAME Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) WitamZaczne od tego ze jest to moje pierwsze malowanie, inspiracją byly co nie ktore mody malowane od wewnatrz na czarny mat. Przedstawiam kilka fotek zrobionych slabym aparatem, ale staralem sie:) kazda fotka ma krotki opis. Przy tej konfiguracji sprzetu, az sie prosi o WC ,ale tymczasowo mnie nie stac wiec postanowilem tez zalozyc dobre chlodzenie powietrzem. Koszt calego projektu to okolo 400zl -chlodzeniem CPU Xigmatek Thors Hammer -pasta termoprzewodząca Noctua NT-H1 i srodek do czyszczenia Kontakt IPA -cooler Noiseblocker BlackSilent XLP 120mm -dwa spreye Czarny mat Ral9005 "Dupli-color" a wiec zaczynam - przedstawiam moj projekt "BLACKSHARK" najpierw przygotowanie do malowania wszystko rozebrane: i czyszczenie obudowy do malowania: tak wyglada juz po wyczyszczeniu obudowy: teraz zabieram sie za malowanie malowanie :) rowniez inne czesc tez byly malowane:) cdn. Edytowane 14 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Słyszę głos mojej mamy "Nie szkoda Ci ubrań?!". ;P Wygląda elegancko, ile będzie warstw ? Jedna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 nalozylem dwie warsty farby foto jutro wstawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 to zapytam tutaj, podkład był? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 to zapytam tutaj, podkład był? bez podkladu farbe kladlem na wyczyszczone aluminium;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) ciąg dalszy... tak wyglada po wyschnieciu farby :rolleyes: zabieram sie za skladanie, cooler na procek: wszystkie podzespoly wyczyszczone no to wkladamy do budy tak to wyglada... kable i jeszcze raz kable ukladanie porzadkowanie tego czego nie lubie ;).. hmm mam nadzieje ze moze byc, efekt koncowy wyglada nastepujaco -sami ocencie... srubki do przykrecania plyty rowniez byly malowane na niebieski-metalik oploty na kablach brak pomiewaz zalozylem celowo nie ten zasilacz tamty ktory ma oploty cewki piszcza strasznie podobciazeniem xd prosze o szczera opinie ,krytyke co byscie moze zmienili co wam sie nie podoba jest to moj pierwszy krok w strone moda komputera <_< Edytowane 25 Maja 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Jak dla mnie bomba, czym to malowałeś - widzę, że spray, ale na zwykły dekolak to nie wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Jak dla mnie bomba, czym to malowałeś - widzę, że spray, ale na zwykły dekolak to nie wygląda :) tu masz link do farby ktorej uzylem, jest swietna, a wczesniej bawilem sie zwyklym sprayem za 15zł i byl do niczego ciezko sie nakladalo i wiecej bylo w puszcze powietrza niz farby! Edytowane 25 Maja 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Haha, AK-47 w tle wymiata :-D A efekt jest przyjemny, bardzo estetycznie to wygląda. Jak znam życie zaraz zjawi się tu jakiś mędrzec z uwagą typu: a gdzie tu mod? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Bardzo ładnie pomalowane. Bawisz się w ASG?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 wygląda jak by już taka była ładnie podświetlona tak w sam raz widzę ze masz kontroler Zalman jak ci sie sprawuje , myślałem nad kupnem do robocube a jak z pomiarem pobieranego prądu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Bardzo ładnie pomalowane. Bawisz się w ASG??trafila mi sie okazja kupienia bardzo tanio replike AK47 swietnie sie z niej strzela i celownik laserowy fajna rzecz jesli ktos lubi :wink: wygląda jak by już taka była ładnie podświetlona tak w sam raz widzę ze masz kontroler Zalman jak ci sie sprawuje , myślałem nad kupnem do robocube a jak z pomiarem pobieranego prądu? dobra farba to polowa sukcesu:) mam juz jakis czas ten panel Zalmana i jak narazie swietnie sie prawuje fajnie pokazuje pobor pradu w czasie rzeczywistym pod obciarzeniem maksymalnym kompa pobiera moj komp 434W wiec wiem ile mnie to kosztuje :razz: Edytowane 25 Maja 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Obróć zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Obróć zasilacz :)a dlaczego? bym mial obrocic bedzie do gory nogami? Edytowane 25 Maja 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Wtedy kable będziesz miał bardziej przy ściance i lepiej się będą układać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Pokombinuj z oplotami, koszt nieduży a wyglada dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Wtedy kable będziesz miał bardziej przy ściance i lepiej się będą układać.wydaje mi sie ze to by nic nie dalo bo ida dwa grube kable do grafiki wiec raczej nie ale dzieki sprubuje po kombinowac nadrugi raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Wtedy kable będziesz miał bardziej przy ściance i lepiej się będą układać.i deko ciszej będzie chodził :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Pokombinuj z oplotami, koszt nieduży a wyglada dużo lepiej.wiem mialem oploty ale wkurzal mnie zasilacz bo piszczaly cewki wiec wlozylem tymczasowy... musze cos z tym zrobic dzieki za rade ps.gregor666 przygladalem sie twoim kibelkiem no i musze powiedziec ze robi na mnie wrazenie, a i klawiatura Razer sa THE BEST -wiem bo sam mam taka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Co to za poprzeczka zamontowana w połowie wysokości szyn na hdd? Ja tego nie mam przy czym kiedy dysk są zamontowane w miejscach o tego przeznaczonych to wibrują niemiłosiernie;/ ps. malowanie mi się podoba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Co to za poprzeczka zamontowana w połowie wysokości szyn na hdd? Ja tego nie mam przy czym kiedy dysk są zamontowane w miejscach o tego przeznaczonych to wibrują niemiłosiernie;/ ps. malowanie mi się podoba :wink: jest fabryczne montowane do usztywnienia ramy (koszyka) na HDD -jesli o to ci chodzi nigdy wczesniej nie zwrocilem na to uwagi :wink: Edytowane 25 Maja 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Malowanie super i tutaj potwierdza się reguła, że nie trzeba wydawać 30 zł na jedną puszkę farby :) Ogólnie mod ciekawy. wszystko utrzymana w jednej tonacji. Tylko oczywiście co razi po oczach - wszystkie kabelki bez oplotów - nad tym warto by było popracować i wtedy będzie wszystko na 5+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 jest fabryczne montowane do usztywnienia ramy (koszyka) na HDD -jesli o to ci chodzi nigdy wczesniej nie zwrocilem na to uwagi :wink:Tak, o to mi właśnie chodziło, a że tego nie mam do rzuciło mi się w oczy :wink: To mówisz, że raptor nie przenosi żadnych wibracji typu buczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Tak, o to mi właśnie chodziło, a że tego nie mam do rzuciło mi się w oczy :wink: To mówisz, że raptor nie przenosi żadnych wibracji typu buczenie? wydaje mi sie nie przenosi wibracji bo dysk nie dotyka szyny,trzyma sie na gumowych uszczelkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) Witam troche wolnego mam, posluchalem rad i w koncu zabralem sie za oploty kabli:) zasilacz gruntownie przetestowany specjalnie kupiony do oplotow -maly update kabli od zasilacza: C.D.N. Edytowane 6 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Dużo zostawiłeś kabla od molex-a ;/ - średnio to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) to sa orginalne oploty od zasilacza dopiero bede robil oploty zasilacz jak narazie ma orginalne XD jutro wstawie pare fotek jak mi wyszlo , kazdy pojedynczy kabel bedzie mial oploy! C.D.N. Edytowane 6 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 zrobilem kilka fotek ,moglo byc lepiej ale jak na pierwszy raz jestem zadowolony:) przygotowane miejsce pracy ,kilka zszywaczy zuzylem no i jeden srubokret odpowiednio spiłowałem jak zszywacz nie pomagal:) zaczelem najpierw od kabla zasilającego od HDD ,bardzo szybko go zrobilem spodziewalem sie ze bedzie trudniej ale..bardzo łatwo sciagnelem wtyczke:) pozniej zrobilem kabel zasilajacy grafike ,bardzo fajnie mi wyszlo juz wiedzialem jak sie do tego zabrac bylem bardziej pewien siebie:) na sam koniec kabel ktory uwazalem ze tu pojdzie najlatwiej okazalo sie ze wyciaganie pojedynczo kabla akurat nie takie proste bo blaszki ktore trzymaja byly dodatkowo wygiete i nie chcial wyjsc kabel wiec musialem uzyc srubokreta ktory wygladal jak igla:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 fajnie ci to wyszło :) gratuluję cierpliwości, której mi Bozia poskąpiła daj jeszcze fotkę zeszlifowanego śróbkowkrętka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Naprawde fajnie, ale ze ci sie chcialo :) podziwiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...