KULKAA Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Witam! Cały problem zaczął się już zaraz po pierwszej porobię zainstalowania "nowej" płyty głównej ASRock 775Dual-880Pro. Razem z kolegom kupiliśmy kiedyś ASROCK 775i65G. Wiadomo jak się nie ma tego co sie chce to trzeba się cieszyć z tego co się ma. Powolna rozbudowa to dla mnie i kumpla jedna możliwość. Kiedyś kupiliśmy ram - Mieliśmy patriota 2 gb ddr1 ( 2 x 1 gb ) kosztował huhuhu kasy i jeszcze trochę. Kolejny etap to grafika. Wiadome do gier bez dobrej grafy nie ma co startować. Minął szmat czasu technologia poszła o wile dalej niż my razem z Pawłem byliśmy w tym momencie. Zakupiliśmy cudne płytki od ASROCK 775i65G. Brak kumpla zamontował nam all cacy wszystko śmiga. Pentium Dual Core E2200 HIS Ati radeon X1650XTX 2 GB RAM-u na jakiś czas starczyło. W shooterach sieciowych szczególnie w cod2 i 4 potrzebne sa fpsy ta karta i płyta nie mogla mi tego dostarczyć. Ja sam zbieram na nowego kompa nie ma co z jednego badziewia robić drugiego. Jednak kolega stara sie nieco zmodernizować PC - Kupiłem mu płytę główną - dokładnie z tej aukcji. http://allegro.pl/item633405866.html Ostatnio wzięliśmy się za składanie jego kompa. Szybko i bez żadnych problemów przerzuciliśmy stara płytę na nowa. Próba generalna. Komputer startuje ale i tu właśnie zaczęły się problemy. Sam komputer słychać ze pracuje ale nie wyświetla się żaden obraz na monitorze, nie mam jak sprawdzić czy któraś z części jest uszkodzona. Monitor działa na pewno - po odłączeniu od pc wola o sprawdzenie kabla. Oto dokładna specyfikacja komputera - co do wersji biosu dowiem się w ciągu najbliższego dnia od tego kto sprzedawał płytę. Pentium Dual Core E2200 2.0 Ghz 2 x 1024 Patriot DDR 400 Mhz His Radeon x1650xtx 256/128 Zasilacz tracer 450W Po próbie zmiany nowej płyty na starą jest to samo. Na starej płycie był najnowszy bios i procesor e2200 działał. Proszę o pomoc, informacje o tym co mogło się zepsuć lub gdzie popełniliśmy bląd i jak to mozemy naprawic. Za wszelkie próby pomocy bardzo serdecznie dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Sprawdźcie na jakimś normalnym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KULKAA Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Sprawdźcie na jakimś normalnym zasilaczu normalnym zasilaczu tzn? Właściciel odpisał "Panie *** płyta na pewno jest dobra bo do końca na niej pracowałem. Ja miałem zamontowanego procka Intel P4 3,2 oznaczenie o ile dobrze pamiętam 540, kartę grafiki AGP8 Shappiro HD3650, zaś kości kingstoma DDR2 667 2* 1G. Z core 2 duo ta płyta moim zdaniem nie będzie pracowała. Co do biosu to był wgrany najnowszy jaki do tej płyty się ukazał. poniżej link do tej płyty. http://europe.asrock.com/mb/overview.asp?M...amp;s=775" " Edytowane 25 Maja 2009 przez KULKAA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Ja tu nie widze c2d i pochodnych, czyli co e2200 wygląda na zdechniętego od włożenia do nie obsługującej go płyty. Zasilacz to szajs dlatego psz3mo woła o cos normalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Na liście obsługiwanych procków oraz w specyfikacji podanej na allegro nie ma PDC ani C2D, są tylko Supports Intel® Dual Core Processors (Extreme Edition / Pentium® D). Stąd Twoje problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KULKAA Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Na liście obsługiwanych procków oraz w specyfikacji podanej na allegro nie ma PDC ani C2D, są tylko Supports Intel® Dual Core Processors (Extreme Edition / Pentium® D). Stąd Twoje problemy. Teraz rozumiem, ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czy coś przez to się zepsuło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Teraz rozumiem, ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czy coś przez to się zepsuło? Prawdopodobnie nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KULKAA Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Prawdopodobnie nic. Przelozylem stara plyte ale nadal to samo komp coś brzęczy ale nic nie odpala ; / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Gwiazdka przy core 2 : *Only supported with PCB version R2.00 or higher, and BIOS P2.80 or higher Jaka rewizja tego mobo i jaki bios jest tam wgrany na tym i65 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...