Skocz do zawartości
KULKAA

Z Asrocka Na Asrocka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Cały problem zaczął się już zaraz po pierwszej porobię zainstalowania "nowej" płyty głównej ASRock 775Dual-880Pro.

Razem z kolegom kupiliśmy kiedyś ASROCK 775i65G. Wiadomo jak się nie ma tego co sie chce to trzeba się cieszyć z tego co się ma. Powolna rozbudowa to dla mnie i kumpla jedna możliwość.

Kiedyś kupiliśmy ram - Mieliśmy patriota 2 gb ddr1 ( 2 x 1 gb ) kosztował huhuhu kasy i jeszcze trochę. Kolejny etap to grafika. Wiadome do gier bez dobrej grafy nie ma co startować. Minął szmat czasu technologia poszła o wile dalej niż my razem z Pawłem byliśmy w tym momencie. Zakupiliśmy cudne płytki od ASROCK 775i65G. Brak kumpla zamontował nam all cacy wszystko śmiga. Pentium Dual Core E2200 HIS Ati radeon X1650XTX 2 GB RAM-u na jakiś czas starczyło. W shooterach sieciowych szczególnie w cod2 i 4 potrzebne sa fpsy ta karta i płyta nie mogla mi tego dostarczyć. Ja sam zbieram na nowego kompa nie ma co z jednego badziewia robić drugiego. Jednak kolega stara sie nieco zmodernizować PC - Kupiłem mu płytę główną - dokładnie z tej aukcji.

http://allegro.pl/item633405866.html

Ostatnio wzięliśmy się za składanie jego kompa. Szybko i bez żadnych problemów przerzuciliśmy stara płytę na nowa. Próba generalna. Komputer startuje ale i tu właśnie zaczęły się problemy.

Sam komputer słychać ze pracuje ale nie wyświetla się żaden obraz na monitorze, nie mam jak sprawdzić czy któraś z części jest uszkodzona. Monitor działa na pewno - po odłączeniu od pc wola o sprawdzenie kabla.

Oto dokładna specyfikacja komputera - co do wersji biosu dowiem się w ciągu najbliższego dnia od tego kto sprzedawał płytę.

Pentium Dual Core E2200 2.0 Ghz

2 x 1024 Patriot DDR 400 Mhz

His Radeon x1650xtx 256/128

Zasilacz tracer 450W

Po próbie zmiany nowej płyty na starą jest to samo.

Na starej płycie był najnowszy bios i procesor e2200 działał.

Proszę o pomoc, informacje o tym co mogło się zepsuć lub gdzie popełniliśmy bląd i jak to mozemy naprawic.

Za wszelkie próby pomocy bardzo serdecznie dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdźcie na jakimś normalnym zasilaczu

normalnym zasilaczu tzn?

Właściciel odpisał "Panie *** płyta na pewno jest dobra bo do końca na niej pracowałem. Ja miałem zamontowanego procka Intel P4 3,2 oznaczenie o ile dobrze pamiętam 540, kartę grafiki AGP8 Shappiro HD3650, zaś kości kingstoma DDR2 667 2* 1G.

Z core 2 duo ta płyta moim zdaniem nie będzie pracowała. Co do biosu to był wgrany najnowszy jaki do tej płyty się ukazał.

poniżej link do tej płyty.

http://europe.asrock.com/mb/overview.asp?M...amp;s=775" "

Edytowane przez KULKAA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na liście obsługiwanych procków oraz w specyfikacji podanej na allegro nie ma PDC ani C2D, są tylko Supports Intel® Dual Core Processors (Extreme Edition / Pentium® D). Stąd Twoje problemy.

Teraz rozumiem, ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czy coś przez to się zepsuło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi