Skocz do zawartości
Xon

3DMark 2001 SE Build 330

Rekomendowane odpowiedzi

MadOnion poinformowało wszystkich na swojej stronie o wypuszczeniu 3D Mark 2001 SE Build 330. Zmian jest kilka, wsparcie: przyszlych wersji DirectX (będzie okazja sprawdzic DX9Beta1), AGP 8X, nowszego sprzętu, kart z Pixel Shader ale bez Vertex Shader, działanie w systemach w wersji japońskiej i koreańskiej (jakże przydatne naszym krajowym użytkownikom :) oraz inne drobne poprawki. Według zapewniej autorów wyniki z tej wersji są porównywalne do poprzednich, czyli teoretycznie powinny być podobne. Ściągamy: Patch do wersji 2K1 SE Build 300 -> http://gamershq.madonion.com/download/?3dm...2001patch.shtml | wersja pełna (nie wymaga Build 300) -> http://gamershq.madonion.com/download/?3dm...dmark2001.shtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem i 3D Mark 2001 SE Build 330 dziala z DX9Beta1 spadek jak narazie okolo 200 punktow ale np. w Q3 +2 klatki :) Wynik 3DM moze byc niepoprawny gdyz test na DX8.1 byl robiony w troche innych warunkach niz DX9Beta1 niebardzo chce mi sie teraz testowac jeszcze DX8.1 z nowym buildem bo chce jeszcze sobie pograc w EndLessAges Beta. No coz kazdy pewnie sie pochwali rano poprawnymi testami, podobnie ja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem i 3D Mark 2001 SE Build 330 dziala z DX9Beta1 spadek jak narazie okolo 200 punktow ale np. w Q3 +2 klatki :) Wynik 3DM moze byc niepoprawny gdyz test na DX8.1 byl robiony w troche innych warunkach niz DX9Beta1 niebardzo chce mi sie teraz testowac jeszcze DX8.1 z nowym buildem bo chce jeszcze sobie pograc w EndLessAges Beta. No coz kazdy pewnie sie pochwali rano poprawnymi testami, podobnie ja ;)

he he no fachowiec jestes jezeli testujesz DirectX w grze Quake (ktora jest na open GL) wow :)))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze Q3 dziala na opengl zreszta przerabialismy to juz raz, ale sprawdzalem kilka raz ;) meczaca sprawa bo trzeba resetowac usuwac dxun'em DX itd ale za kazdym razem jest wiecej :) albo mniej (jesli poprzednia wersja) spradzilem kilka demek. Dziwne...ale tak jest hehe ani razu nie udalo mi sie zeby bylo odwrotnie. Pozatym zauwaz ze DX nie jest odpowiedzialne tylko za grafika ale i za dzwiek i moze np. jest mniejsze obciazenie kompa ze strony dzwieku i dostajemy dodatkowe klatki. W sumie powinno sie robic testy bez dzwieku przynajmniej taki jest standard :) ale ja robilem _z_ dzwiekiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi