PB782 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Witam. Muszę wymienić zasilacz w komputerze: Pentium D (nie wiem jaki model) Płyta Asrocka 775 na ULi Jeden dysk SATA i DVD na ATA Radeon 9550 Wcześniej ten config śmigał na zasilaczu z obudowy Logic "350W". Zasilacz odmówił posłuszeństwa i komp restartuje przy rozpoczęciu odczytu płyty w napędzie (mierzyłem miernikiem i napięcie cały czas w granicy normy nawet w momencie kiedy pada - szkoda się męczyć z lumpem). Uciągnie to Delta DELTA DPS-300MB (35 zł) czy jednak trzeba czegoś mocniejszego? Pentiumy D do zbyt oszczędnych chyba nie należą ale z drugiej strony w tym komputerze jest niewiele urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Da radę Delta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Uciągnie, ale może jednak warto kupić coś co nie zostało opracowane w czasach kiedy czarownice paliło się na stosach. http://allegro.pl/item638232313_fortron_at...ss_wroclaw.html To jest w miarę kompatybilne z nowymi standartami (mocna linia 12v atx 24pin złącze sata, złącze PCI-X 6pin), więc nawet do nowego kompa byłoby jak znalazł, a drożej tylko o 15zł Edytowane 25 Maja 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Uciągnie, ale może jednak warto kupić coś co nie zostało opracowane w czasach kiedy czarownice paliło się na stosach. http://allegro.pl/item638232313_fortron_at...ss_wroclaw.html To jest w miarę kompatybilne z nowymi standartami (mocna linia 12v atx 24pin złącze sata, złącze PCI-X 6pin), więc nawet do nowego kompa byłoby jak znalazł, a drożej tylko o 15złNiby tak, tzn 24 pin nie ma znaczenia wzgledem 20, a z tą mocną linią 12v to one są dwie stosunkowo słabe. Już to pisałem. Sprzedawca w 4speed (we wrocku ten kudłaty - pozdrawiam icon_wink3.gif ) opowiadał, że podłączył takiego PNR 350 i nie wstał z e2140 z tym, że na b. wysokim napięciu - 1,65 czy coś. Bardzo się zdziwił bo jego stary MDN z 18A na 12tce sobie radzi. Pewnie chodzi o to, że PNR ma te 23A na 2 liniach (13+10) a MDN 18A na jednej. Ja go kupiłem bo na miejscu, tani, nowy, cichy i fortron - nie zawiodłem się jak zwykle w przypadku fortronów [;Dodam, że grafa w zestawie sprzedawcy to 7300gt raptem. Czyli delta może być nawet lepsza bo ma te całe 15A w jednej linii dla pentiuma D - oczywiście przy założeniu że nie straciła na swojej wartości przez leżakowanie zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Brzmi niewiarygodnie i pewnie tamten PNR był walnięty, ale kto tam wie. Możesz kupić delte bo tania a napewno pociągnie. Zresztą tego kompa nawet chomik w kółku podłączony do prądnicy pociągnie... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 A tak z innej beczki: jak się ma moja Delta DPS-350PB do Be Quiet BQTP5 370W S1.3? Mogę go kupić za 90 zł (nie wiem jak długo używany) i wsadziłbym swoją Delte do tamtego kompa a sobie tego 370W. Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Delta nie ma problemu z twoim kompem więc nie warto wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Niby tak, a z drugiej strony ma za to wszystkie typy złączy do urządzeń, a na Delcie bez przejściówki nie mogłem podłączyć nawet dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Moim zdaniem ponad 100zł (z wysyłką) za coś niepewnego jeśli chodzi o przeszłość, bez gwarancji - nie warto. Zasilacz będzie miał ok 4 lata. No chyba że się na przewody nastawiasz - zawsze będzisz mógł przelutować do delty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...