Skocz do zawartości
przeciwnik

jeszcze raz te wstrętne kodeki!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam win98, ale może na XP będzie podobnie.  

-dixv 5.02pro

-xvid

-ffd show

-ac3 filters

-windows media player 9.0 (czasami pomaga na problemy z dźwiękiem)

Działają mi WSZYSTKIE :smile: filmy.

NIE INSTALUJ pakietów typu nimo czy sld - robią syf :!:

divix 5.02 pro zawiera oprogramowanie szpiegowskie :( jak instaluje ffd show to po wyłączeniu filmu wyskakuje mi błąd rutime error .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SLD i wszystko dziala zajebiscie !! moze podasz przyklad syfu ?? :)

Po instalacji Nimo chodziły nie wszystkie filmy, a część była wyświetlana jakby z ograniczoną liczbą kolorów (miałem te same kodeki co teraz + Nimo).

SLD nie instalowałem podałem go tylko jako przykład codec packa. Jeżeli jest lepszy od Nimo i działa innaczej to sorry :( Tomeq.

Na tych kodekach, które mam teraz wszystko chodz idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nimo jest bardzo dobre...ale pod jednym warunkiem. Zawiera kilka kodeków dla kart matroxa, ati, S3... 8O , itp, więc powodują problemy przy współpracy z Nvidia. Dla Nvidiowców polecam ACE Codec Pack. Zawiera komplet kodeków audio-video i dobrze współpracują z geforce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Chcialem sobie obejrzec 8 Mile a tu jakis huyowy obraz wszystko na zielono jak z matrixa ;P

Mam najnowsze kodeki no i nie dziala (moze to dlatego ze mam tylko najnowsze a nie zadnych starszych?)

Poczytaj to co zlinkowal Jacek_36

A na przyszzlosc poszukaj conieco, pisalo o tym wiele razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze po formacie instluje w takiej kolejność.

:arrow: DivX502Bundle

:arrow: XviD-22052002-1

:arrow: DShowPack

:arrow: dshowpack AC3

I wszystko enegancko chodzi.

A film odtwarzam w Vplayer, ewentualnie BestPlayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam zawsze najnowszego DivX (aktualnie 5.0.5), do tego XviD i kodek AC3 i jakość obrazu jest bardzo dobra, bez problemu prawidłowo odtwarza starsze wersje DivX (3 i 4). Jedyne problemy to czasem niestandardowy kodek audio w filmie więc wtedy doinstalowuje jakiś dodatek. Sprawdzałem na innych kodekach, nawet pod Linuxem i nie ma różnicy w jakości obrazu. Czasem wystarczy użyć tylko innego playera aby obraz był dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SLD i wszystko dziala zajebiscie !! moze podasz przyklad syfu ?? :)

robia i to calkiem spory, np po zainstalowaniu nimo obraz w niektórych filmach jets zajebiscie znieksztalcony, pikseloza i braz odswiezania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Czasem wystarczy użyć tylko innego playera aby obraz był dobry.

Chyba cos ci sie pomylilo. Nie ma znaczenia jakiego playera uzywasz, wszystko zalezy od kodekow.

Jest jeden wyjatek - DivX Playa. Mozna w opcjach ustawic lepsza jakosc

Jednak program ma sporo wad. Miedzy innymi nie wyswietla napisow, odtwarza tylko divx'y i czesto sie wiesza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Czasem wystarczy użyć tylko innego playera aby obraz był dobry.

Chyba cos ci sie pomylilo. Nie ma znaczenia jakiego playera uzywasz, wszystko zalezy od kodekow.

Mylisz się jest róznica w róznych playerach. Szczególnie miedzy tymi które wykorzystują biblioteki media playera i tymi które tego nie robią. Jak juz napisałem wczesniej na róznych kodekach taka sama jakość, ale wiem że na wielu konfiguracjach tak nie jest(na starym kompie była wyrazna róznica miedzy kodekami teraz nie ma).

Artykuł przeczytałem i moge powiedzieć tyle że dla kogos kto tylko ogląda filmy kodek ffdshow bedzie dobry, ale po co to instalowac skoro i tak musze mieć divx aby kompresować filmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi