Gość lolwesoly Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Siemka Otóż problem jest nastepujący: mój znajomy ma konfig prawie taki jak mój i do tego ma zasilacz tracel 400w. Jego synek wsadził mu w wentylator od zasilacza śrubokret i tu zaczyna sie problem gdyż on tego nie zauważył a komp sobie tak śmigał 30 min;/. Zasilacz sie prawie zagotował, doszedł do temperatury 60 stopni C. Ten zasilacz to i tak szit ale zakup nowego musiał odłożyć na wakacje. Potem szybkie studzenie na dworze i po 10 min włączył go no i wszystko gra tylko tyle, ze lekko z niego wali czymś. Wytrzyma to do jakoś do wakacji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 A ja wróżką jestem? Jak ci się nie podoba co piszę możesz raportować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Wątpię :/ Czym z niego wali? Spalenizną? To chyba normalne przy pieczeniu kabli :P Też zależy jak on go używa: gry czy ff? Ale i tak radziłbym popożyczać od kumpli trochę kasy i kupić coś porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 A ja wróżką jestem? Jak ci się nie podoba co piszę możesz raportować. Sobota poprosiłem tylko o rade ne ten temat, no ale jeżeli to cię jakoś uraziło to sory :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Sobota poprosiłem tylko o rade ne ten temat, no ale jeżeli to cię jakoś uraziło to sory :sad:Nie uraziło, tylko głupie pytanie zadajesz. Bo skąd mam wiedzieć jaki konfigurację ma twój kolega co się w zasilaczu spaliło lub nadtopiło że śmierdzi, oraz w jaki sposób używany jest komputer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Jak śmierdzi znaczy, że trzeba wymienić. Mi kiedyś wiatraczek od GF4 "charczał", ale po pewnym czasie przestał i dopiero teraz zobaczyłem, że jest popsuty :P No ale grafa przeżyła tak dwa lata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Napisalem ze konfig taki jak moj. Jesli chodzi o zastosowanie to ogolne- internet, gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Z tym to jak w totku :wink: A na tym lepiej nie oszczędzać i już kupić nowy zasilacz, bo może się okazac że wszystko pójdzie z dymem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Ja bym nie ryzykował pracy na takim zasilaczu, niezależnie jaki by kolega miał config... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item641126364_fortro...ss_wroclaw.html Yyym niech kupi to. Za 60zł warto ryzykować sprzętem wartym setki złotych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Przede wszystkim trzeba wyjąć ten śrubokręt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Przede wszystkim trzeba wyjąć ten śrubokręt.Nie ma juz srubokreta. Wentyl z PSU go juz zmielil i przetopil:P (sry za offtop) Tak czy inaczej ja bym zmienil ten zasilacz. Lepiej nie ryzykowac. Znajomy, swego czasu tez na zjechanym PSU jechal i sie umarlo plycie glownej. 80-90pln zawsze sie jakos znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 kupilem juz mu tego fortrona ktorego mi podaliscie. tak wogule dobry on jest?? jego konfig jest taki jak moj tyle ze ma dysk 250 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ten Fortron to nie jest jakiś highend (ani nawet midend :-) ale powinien utrzymać kompa. Zresztą nie wiem czemu się zastanawiasz skoro masz taki sam zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 kupilem juz mu tego fortrona ktorego mi podaliscie. tak wogule dobry on jest?? jego konfig jest taki jak moj tyle ze ma dysk 250 gb Można było lepiej ;) http://www.allegro.pl/item642715454_delta_...ss_wroclaw.html http://www.allegro.pl/item640219726_fortro...ss_wroclaw.html http://www.allegro.pl/item647129590_fortro...ss_wroclaw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 wiecie co a tak wogule to jakie sa optymalne temp dla zasilaczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Ja myślę, ze ten tracer poprostu ma taki zapach. W tak krótkim czasie nie powinno stać absolutnie nic złego. Więc ja bym to tak zostawił. Inna sprawa, że zasilacze tracer to absolutne zło, więc dla dobra kumpla na przyszłość i tak doradziłbym mu wymiane na jakąś tanią deltę, fortrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...