Skocz do zawartości
Exodus17

Problem Z Wyborem Monitoru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do kupna monitora LCD do ok. 800zł. Najbardziej by mi odpowiadał rozmiar 22".

Po przeczytaniu recenzji i kilkunastu innych tematów moim faworytem został LG W2261V, lecz wolałbym mieć pewność, że dokonuje jak najbardziej

trafnego wyboru. Drugim kandydatem jest monitor LG W2253V.

Który z nich byłby lepszy, a może przeoczyłem coś lepszego ?

Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do kupna monitora LCD do ok. 800zł. Najbardziej by mi odpowiadał rozmiar 22".

Po przeczytaniu recenzji i kilkunastu innych tematów moim faworytem został LG W2261V, lecz wolałbym mieć pewność, że dokonuje jak najbardziej

trafnego wyboru. Drugim kandydatem jest monitor LG W2253V.

Który z nich byłby lepszy, a może przeoczyłem coś lepszego ?

Z góry dziękuję :)

zastanow sie nad 23" bo są teraz w dobrych cenach. Jest np. pośredni model W2343T już są recenzje w sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanow sie nad 23" bo są teraz w dobrych cenach. Jest np. pośredni model W2343T już są recenzje w sieci

Takiego wariantu nie brałem pod uwagę :) Jeżeli chodzi o 23" to czy dobrym zakupem byłby LG W2353V ? Między nim a w2261v jest ok. 150zł różnicy, dlatego też chciałbym mieć pewność, że dokonuje dobrego wyboru.

Proszę o poradę, ponieważ teraz mam już zupełnym mętlik w głowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba każdy z tej serii ma odpowiednik 23" tak samo W2361V ale oczywiście seria z końcówką 53(najdroższa) jest najlepsza, czy warto dopłacić to nie odpowiem Ci bo nie miałem osobiście dostępu do każdego z nich, poczytaj recenzje użytkowników bo już te modele opisywali. Z tych co podałeś W2353V najlepszy i ma HDMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w2261v także posiada hdmi :) A możesz jakoś zargumentować swoją wypowiedź, że w2353v jest najlepszy ? Ogólnie nie ma zbyt dużo recenzji na jego temat ;/

a czytałeś te które są? Nie mogę podać linków bo są na innym portalu. Jest wyższym modelem a zawsze wyższe droższe modele mają coś więcej, wyższe parametry plus jakieś dodatkowe funkcje (czujnik światła itp), jak pisałem ja nie miałem możliwości się nim bawić i znam to z opisów. Dlatego odsyłam pozytaj sam i ocen czy dla Ciebie opłaca się dopłacić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok końcowo stwierdziłem, że 23" może być nieco za duży, gdyż monitor będzie stał w małej odległości ode mnie. Zastanawiam się teraz nad trzema modelami.

LG W2261V - przemawia do mnie nowoczesny design oraz dużo pozytywnych opinii na jego temat. Koszt 797zł

Iiyama E2208HDS-B2 - w sklepie, w którym będę kupował kosztuje 837zł

Iiyama E2209HDS - w sklepie, w którym będę kupował kosztuje 926zł

Jako, że mieszkam w małym miasteczku, to nie mam możliwości zobaczenia monitorów przed zakupem. Który z nich jest najlepszym wyborem jakość/cena ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok końcowo stwierdziłem, że 23" może być nieco za duży, gdyż monitor będzie stał w małej odległości ode mnie. Zastanawiam się teraz nad trzema modelami.

23" nie jest za duży. Będzie duży przez pierwsze 4-5 dni. Potem będzie ok, a po 2 tygodniach stwierdzisz, że jest za mały. :razz:

Kwestia tylko i wyłącznie czasu i przyzwyczajenia. Uwierz mi, wiele osób może to potwierdzić. IMO 23" możesz brać spokojnie.

Jako, że mieszkam w małym miasteczku, to nie mam możliwości zobaczenia monitorów przed zakupem. Który z nich jest najlepszym wyborem jakość/cena ?

Zamawiając wysyłkowo masz dodatkowe prawo możliwości zwrotu wciągu 10 dni od momentu otrzymania. Zawsze masz zabezpieczenie, że jak Ci się nie spodoba, możesz odesłać bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23" nie jest za duży. Będzie duży przez pierwsze 4-5 dni. Potem będzie ok, a po 2 tygodniach stwierdzisz, że jest za mały. :razz:

Kwestia tylko i wyłącznie czasu i przyzwyczajenia. Uwierz mi, wiele osób może to potwierdzić. IMO 23" możesz brać spokojnie.

Zamawiając wysyłkowo masz dodatkowe prawo możliwości zwrotu wciągu 10 dni od momentu otrzymania. Zawsze masz zabezpieczenie, że jak Ci się nie spodoba, możesz odesłać bez problemów.

dokładnie. Nie zapominaj, że to jest 16:9 więc 22" jest stosunkowo niska. Dlatego dobrze wziąć 23" bo dopiero ona jest podobnej wysokości co 22" 16:10 czyli mniej więcej 19" 5:4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi