Skocz do zawartości
skwarek90

Zestaw Do 2000zl

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie posiadam juz plyte glowa asus P5Q PRO, a do tego obudowe Aerocool Aerocool AEROENGINE plus i chcialbym dokupic jakis cpu, karte graficzna, pamiec, dysk, zasilacz i naped do tego.

mam w planach:

Procesor: Intel Pentium Dual Core E8400

Grafika: Palit Radeon HD4850 512MB DDR5 Sonic Special Edition (myslalem tez nad GeForce GTS250)

Pamiec: G.Skill 2x2GB 800MHZ PK

Dysk twardy: Samsung 500GB 16MB Cache F2EG

Zasilacz: Corsair VX450W

Naped: Samsung SH-S223F

razem wychodzi cos kolo 1900zl, moze byc czy cos wypadaloby zmienic?

komputer glownie do takiego zwyklego uzytkowania, internet, do ogladania filmow i oczywiscie grania czasem w jakies nowsze gry ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten palit to praktycznie to samo co HD4870 tylko ma mniejsze zegary ( coś jak 7900GTO miało się do normalnego 7900GTX ) , a GTS250 to to samo co 9800GTX+ , który to z kolei jest podkręconym 9800GTX/8800GTS 512 mb .

W testach HD4870 jest z reguły lepszy niż 9800GTX+ , HD4850 z DDR5 powinien się zachowywać podobnie .

Reszta może być - albo proc i płyta na PII X3 710 i Asrocka A780GXH .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a780gxh + x3 będzie lepszym wyborem.

Corsair 400W też bez problemu sobie poradzi.

Weź już nie zdziwiaj z tym Phenomem, chce Intela - dobrze w tym momencie robi - więc doradź mu model Intela zamiast wciskać AMD totalnie na siłe

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a780gxh + x3 będzie lepszym wyborem.

mianowicie posiadam juz plyte glowa asus P5Q PRO [...]

Co do zasilacza - Corsair 450W jest dobrym wyborem - będzie ciszej i w razie czego wystarczy po rozbudowie do Quada i lepszej karty graficznej. Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS Xonar DX. Ale jak nie jesteś osobą wymagającą to lepiej zostaw integre na płycie a dołóż do lepszego Quada, zwłaszcza że masz dobre mobo do OC.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledze chodzilo o to ze aktualnie Asus Xonar za te pienade zjest najlepsza karta audio dla aduiofili

jesli nie zalezy ci na super dzwieku to przeznacz te pieniadze na kupno lepszego rpocesora, bo plyta glowna posiada w soie potencjal do podkrecania (overclockingu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze? to ja nie wiem co do mnie piszesz ;p

Wiesz ta karta Asusa to karta już z wyższej półki, przydałaby Ci się gdybyś mocno patrzył na jakość dźwięku a przede wszystkim miałbyś odpowiednie głośniki do tego aby wydobyć z niej wszystkie soki :wink: jeśli jesteś osobą nie jakoś specjalnie wymagającą to możesz nie kupować tej karty i używać tej zintegrowanej na płycie głównej, narzekał nie będziesz. A za tą kasę czyli 200-300zł możesz dołożyć do lepszego procesora. W zamyśle był zdaje się Q9400, w takim razie mógłbyś do Q9550 dołożyć np ;] A twoja płyta główna ma predyspozycje do podkręcania więc czemu by z tego nie skorzystać i nie sprawić sobie pare FPS w grach więcej za darmo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa, o to chodzilo;p troche nie bylem w dobrym stanie po meczu wiec nie zrozumialem ;) nie no, ja w podkrecanie raczej bawic sie nie bede szczegolnie ze nie mam o tym zielonego pojecia.

a audiofilem nie jestem to mowicie ze styknie zintegrowana?;P co do glosnikow to mam zamiar jakies fajne 5.1 kupic zeby sie filmy fajnie ogladalo^^

Q9550 odpada, musialbym dodatkowe 400zl wylozyc:/ czyli jak cos to e8400 na q9400 zamienic tak? i jeszcze 1, chlodzenie to co sie z prockiem dostaje wystarczy czy dokuipc jakies?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi