maciejklos Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Mam w/w kartę. System win xp rozpoznaje mi ja jako radeon 9100 series a nie jako Hercules 3D Prophet Radeon 9100. Przez to nie uruchamia mi się program Hercules 3D Tweaker z oryginalnej płyty. Nawet jak ręcznie wybiorę sterowniki Herculesa to 3D Tweaker twierdzi, że współpracuje tylko z kartami Hercules. Co to może być? A program Radeonator ma opcję overclokingu nieaktywną. Pytanko 2 - czy zasilacz 250 Watt może być powodem, że XP1700+ na GA7VAX-kingstone 256MB 333Mhz nie chce wstać na 10,5 x 166. A przy 133 i zwiększaniu mnożnika w 3dMarku wynik się pogorsza i zaczyna czkać. Dzięki za porady! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Mam w/w kartę. System win xp rozpoznaje mi ja jako radeon 9100 series a nie jako Hercules 3D Prophet Radeon 9100. Przez to nie uruchamia mi się program Hercules 3D Tweaker z oryginalnej płyty. Nawet jak ręcznie wybiorę sterowniki Herculesa to 3D Tweaker twierdzi, że współpracuje tylko z kartami Hercules. Co to może być? A program Radeonator ma opcję overclokingu nieaktywną. Pytanko 2 - czy zasilacz 250 Watt może być powodem, że XP1700+ na GA7VAX-kingstone 256MB 333Mhz nie chce wstać na 10,5 x 166. A przy 133 i zwiększaniu mnożnika w 3dMarku wynik się pogorsza i zaczyna czkać. Dzięki za porady!Zawsze możesz ręcznie wskazać sterowniki, a jak komp stwiedzi że mogą one nie pasować do tej karty to się tym nie przejmij i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja też mam tą karte ale niestety OEM i potyrzebuje tych sterowników, mogłbyś mi jes wysać ?? Może przez gg bop na maila to chyba będą za duże..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja ci powiem tyle ze nie ma co ich instalowac `.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Wiem że nie sa zbyt dobre ale potrzebuje je mieć:) I nie wiem skąd je wziąć, amiał byś mozliwość ich jakoś wysłać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 zobacz na stronie herculesa, tam powinny byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shodan07 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeżeli chodzi o karte to jest to hercules 8500 le oem do którego ktoś, gdzieś powgrywal biosy od 9100 i nie zmienił vendor id na hercules, dlatego nie rozpoznaje go jako karty herculesa, tylko 9100 series. Z tego co wiem to firma hercules nie wypóściła do tej pory radka 9100, ale jeżeli ci bardzo zależy na tym żeby był rozpoznawany jako herculesik wystarczy zmienic bios (zgrac ten z karty, radeditem zmienić vendor id i co tylko chcesz np system ntsc na pal bo to też nie zostało zmienione, spokojnie możesz go też podkrecić na 250/250 (u mnie 275/275), i wgrac go z powrotem). Pamiętam że Pinki miał topic na ten temat i zamieścił tam linki do biosów i programów. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Niestety na VENDOR ID - Hercules Computer Technology program Hercules 3D Tweaker 3.0 dalej nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Po co wam Hercules Tweaker jak jest Rage 3D Tweaker? DarkB - ale dowaliles, wchodzisz na strone herculesa i mozesz sciagnac nawet tapety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejklos Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Faktycznie na zmienionym VENDOR ID - Hercules Computer Technology program Hercules 3D Tweaker 3.0 nie działa, a na sterownikach Herculesa jest o wiel gorsza wydajność niż na Catalistach 3.2 (bez kręcenia 8600 Marków). U mnie mój Hercules kręci się max. na 270/260. Wyżej nie ma żadnych artefaktów tylko w GAME 1 High Detail pojawia się czarny ekran i pionowe czerwone paski. Wracam do pytania z tematu, czy to może być zasilacz (mam 250 Watt), bo ani proc ani karta nie chcą mi się kręcić. A w procu gdy zwiększam mnożnik to zaczyna się czkawka i 3D marki spadają w dół. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Marcin_gps-->No dobra jest strona hercules ale konktretnie pod 9100 Radka nie ma sterów nie wie czy zauważyłeś?? Dlatego się pytałem jak to jest do 8500 Le wiem że są ale do 9100 nie ma/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 DarkB - chyba sie zbytnio nie orientujesz. HERCULES NIE ROBI R9100!! To ktos w sklepie wgrywa nowy bios i sprzedaje karty jako 9100, wiec sterow od Herculesa do 9100 nie uswiadczysz. PS Po co ci takie, skoro referencyjne Catalisty dzialaja lepiej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 no to w koncu jakie stery sa najlepsiejsze do tego herca? ja mam zainstalowane te z plytki ( chyba catalisty 3,0 ). Jaka moze byc roznica powmiedzy najlepszymi jakie wy macie ( ale jakimi kurna ??? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29229&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...