berto Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Witam serdecznie. Mam takie pytanie, otoz posiadam plyte "DFI AK75-AL KT133+686B" i na niej durona 800. Chcialbym zmienic procesor na szybszy i wybralem athlona. Tylko ze nie wiem jakiego moze maksymalnie ta plyta obsluzyc bo w instrukcji jak i na stronie nie ma jakiejs sensownej informacji na ten temat. W instrukcji jest tylko napisane "...1.1, 1.2 and future processors" I wlasnie ze nie wiem jak to mam rozumiec. Moze ktos z Was ma taka plyte i moze wie cos na ten temat. Prosze o konkretna odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 konkretnie to musisz sam sprawdzic czy ci Athlon XP pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeżeli to jest chipest kt133 bez A to jeśli athlon pójdzie to tylko na magistrali 100 ( a max ok 112), wieć raczej musisz zmienić płytę... Chyba żebyś gdzieś jeszcze znalazł używanego athlona na magistrali 100 - ale to raczej nie ma sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeżeli to jest chipest kt133 bez A to jeśli athlon pójdzie to tylko na magistrali 100 ( a max ok 112), wieć raczej musisz zmienić płytę... Chyba żebyś gdzieś jeszcze znalazł używanego athlona na magistrali 100 - ale to raczej nie ma sensujak XP 0.13 pojdzie to odblokowuje mnozniki >12.5 i ustawia se 22x100MHz (jak u mnie) albo 23x100 ,czy tam inne kombinacje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berto Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Dzieki za odzew. O Athlonie XP to nawet nie myslalem bo to raczej nie pojdzie. Ale ciekaw jestem czy pojdzie ten athlon 1.4 bo to chyba najmocniejszy z calej poprzedniej serii sprzed XP? Niestety nie mam tego jak sprawdzic, przez to pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...