Skocz do zawartości
berto

DFI AK75-AL KT133+686B

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam takie pytanie, otoz posiadam plyte "DFI AK75-AL KT133+686B" i na niej durona 800. Chcialbym zmienic procesor na szybszy i wybralem athlona. Tylko ze nie wiem jakiego moze maksymalnie ta plyta obsluzyc bo w instrukcji jak i na stronie nie ma jakiejs sensownej informacji na ten temat. W instrukcji jest tylko napisane "...1.1, 1.2 and future processors"

I wlasnie ze nie wiem jak to mam rozumiec. Moze ktos z Was ma taka plyte i moze wie cos na ten temat. Prosze o konkretna odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to jest chipest kt133 bez A to jeśli athlon pójdzie to tylko na magistrali 100 ( a max ok 112), wieć raczej musisz zmienić płytę... Chyba żebyś gdzieś jeszcze znalazł używanego athlona na magistrali 100 - ale to raczej nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to jest chipest kt133 bez A to jeśli athlon pójdzie to tylko na magistrali 100 ( a max ok 112), wieć raczej musisz zmienić płytę... Chyba żebyś gdzieś jeszcze znalazł używanego athlona na magistrali 100 - ale to raczej nie ma sensu

jak XP 0.13 pojdzie to odblokowuje mnozniki >12.5 i ustawia se 22x100MHz (jak u mnie) albo 23x100 ,czy tam inne kombinacje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odzew.

O Athlonie XP to nawet nie myslalem bo to raczej nie pojdzie. Ale ciekaw jestem czy pojdzie ten athlon 1.4 bo to chyba najmocniejszy z calej poprzedniej serii sprzed XP? Niestety nie mam tego jak sprawdzic, przez to pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...