Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

im więcej rurek cieplnych tym powinno być lepiej chcę takie co ich na prawdę dużo będzie miało. i chyba też lepiej jak ma dużo tych "żeberek" lepiej więcej i gęsto upakowane czy mniej a większe odstępy pomiędzy blaszkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodzenie wodne odpada bo nie chce mi się w to bawić po za tym kasy aż tyle bym nie miał. no powiedzmy że nie 200zł a 300zł ale musi naprawdę dobre być. te co mam ma 4 rurki wygięte w U czyli razem 8. chciałbym jakieś żeby miało 12? a może jest jakieś co ma 16?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy quad q9550 ma odblokowany mnożnik ? nie którzy piszą że odblokowany a inni że zablokowany:(

taki quad wydziela około dwa razy więcej ciepła niż mój c2d e8200. załóżmy że udało by mi się quada podkręcić na 4ghz tak jak mojego proca to ten karokum by rady na pewno nie dał. orthos chodzi teraz druga godzine i core temp pokazuje mi 55C na 4ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego quada dopiero kupię a czytałem że zablokowany mnożnik. płyta ga ep-35 ds3

na tej płycie bez problemu osiągam fsb 500 bez zmian v fsb.

560fsb fsb+0,1v

dalej nie sprawdzałem.

na chipset mam nawiew 120mm wentylator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważasz, że 1100zł za proca to za dużo?

w wakacje kupuje kartę graficzną gtx285 lub jak wyjdzie gtx 300 to poczekam aż staniej gtx295. kilka miesięcy od premiery gtx300 2 miechy?? i gtx295 bedzie kosztował tyle co teraz gtx285. karta tez droga to proca tez dobrego wezmę. gta 4 od proca dużo wymaga.. minimalne ustawienia w gta4 40fps max ustawienia (suwaki nie ruszam) dalej 40fps to proc mnie ogranicza tylko?? bo jak by karta była za słaba to by po zmianie na max ustawienia z minimum fps spadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena: 409,00 zł

mam 300zł na chłodzenie, dwa tygodnie i dozbieram i będę miał te 400zł. koleś mówił że jest najlepsze. na nim mogę dwa wentylatory zamontować. waży prawie 2kg ale mówił ze ma tam jakies mocowanie specjalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie kompa specjalnie pod gta4 to glupota- moje zdanie

gta4 już dawno przeszedłem. kompa nie kupuje specjalnie po to. lubię podkręcać procesory po prostu. nowe gry teraz co wyjdą takie jak : dirt2 tdu2 crysis 2 nfs shift to mam nadzieje że będą potrafiły wykorzystać 4rdzenie. co do amd nic nie mam miałem kiedys słaby procesor amd sempron 1,6ghz i tez jakoś dziwie się że wszystkie gry na nim działały prócz gta4 (nie było wtedy jeszcze) ale dirt tdu nfs mi działały:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zamiar 400 zł ładować na sam procek to na prawdę lepiej się pobaw , dozbieraj kasę i złóż jakieś porządne wc ; p

Swoją droga jak widzę ile masz tych wentyli to twój komp chyba chodzi jak suszarka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kupisz to na amd dużo wydajności nie stracisz, i będziesz miał kasę na wc i wtedy możesz porządnie kręcić.

W razie późniejszej zmiany proca już bedziesz miał bardzo dobre chlodzenie pozwalajace na duze oc.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentylatory ciche mam. nie chodzi jak suszarka.

chłodzenie wodne jest drogie chłodzenia wodnego na ram chyba nie ma:(. przydało by się wodne ale samo chłodzenie wodne 1000zł a bloki wodne na procesor chipset i gpu tez kosztują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi