krogoth111 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Cos krzaczy mi sie komp chciałbym puścić mu intel burn test. Mam w wersji 2.1 Chce odpalic ale jakieś pytania zadaje problem size i inne nie wiem co wpisać. Googlowałem i nic nie znalazłem :/ Jakieś rady? OCCT za słaby raz sie wywala a raz 8h przechodzi. A komp raz na dwa trzy dni łapie freeza. Prosze o pomoc w tych komendach dla intel burn testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 <spada z krzesła> gratuluję dowcipu, bo nie widzę możliwości, żebyś pisał to na serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Hmmm, rzeczywiście się 'coś' ; ) krzaczy ; D : ) Nie no, każdemu się może zdarzyć... [ ; Ściągnij sobie najnowszą wersję - IntelBurnTest 2.3 Nie no, na prawdę nie umiesz tego 'ogarnąć'? ; P Stress Level: Custom i ustawiasz wedle własnych 'misiów' ; ) tudzież największą możliwą wartość. Times to run: z doświadczenia wiem, że najlepiej dla pełnej pewności ustawić 30 : ) I tyle... ; ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 OCTTP ma przecież Linpack, a to jest to samo co Intel Burn Test .... >_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ten OCCT, przynajmniej dla mnie, to jakiś szemrany jest... [ ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Jest jeszcze Linx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avitr Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 <spada z krzesła> gratuluję dowcipu, bo nie widzę możliwości, żebyś pisał to na serio.Najnowsza wersja 2.3 ma już opcję "Extreme Burning" i u mnie ona odrazu freezuje twardo kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 U mnie OCCT wywala błąd po 2 minutach, a Otheosem mogę go katować kilka godzin i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Najnowsza wersja 2.3 ma już opcję "Extreme Burning" i u mnie ona odrazu freezuje twardo kompa. Tzn.? [ ; U mnie OCCT wywala błąd po 2 minutach, a Otheosem mogę go katować kilka godzin i nic. Dla mnie ani OCCT ani Orthos nie są 100% wyznacznikami stabilności, nie umiem im zaufać pod tym względem, ani trochę... ; ) Chociaż Orthos... ale raz się wywali, a raz nie... coś mi tutaj nie gra i tyle. Edytowane 30 Lipca 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avitr Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Tzn.? [ ; W standardowym trybie bez problemu przechodzi 20 loopów. Ale jak tylko włączyć tryb Extreme (prawy klawisz na przycisku start) to odrazu freez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 W standardowym trybie bez problemu przechodzi 20 loopów. Ale jak tylko włączyć tryb Extreme (prawy klawisz na przycisku start) to odrazu freez. Rzeczywiście! Kurde, co to ma być?! ; P : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 To jest programowy zamrażacz komputera ;) Osobiście mam takie zdanie: Nie przypominam sobie abym miał problemy ze stabilnością sprzętu po testach na najwyższych pryiorytetach Orthosa. Mimo to testuję Linxem choć stabilność znajduje sporo niżej niż Orthos a temperatury winduje tak wysoko że żadna aplikacja domowego użytku tego nie da. Wszystko tak dla spokojności i chęci zmierzenia się z twardszym przeciwnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...