Skocz do zawartości
evoniv

Jaki Model Laptopa Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić laptopa w cenie w granicach 3000zl. Mam problem z wyborem modelu. Nie mam jakichś szczególnych kryteriów wyboru, ale chciałbym żeby dało się na nim pograć w najnowsze gry. I nie chce aby to był Acer tylko jakaś dobra marka np. Asus. Zastanawiam się czy wybrać model z matrycą 15'4 czy z większą. Może zaproponuje ktoś jakiś model?

Edytowane przez evoniv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to najlepiej zrezygnować z lapa i kupić stacjonarkę. W przypadku laptopa, płacisz za mobilność mniej więcej połowę jego wartości, czyli wyrzucasz pieniądze w błoto. Poza tym, nie wymienisz w nim grafy. Po co kupować laptopa, który będzie musiał nieźle się napracować, żeby móc grać na średnich lub niskich detalach, skoro w tej samej cenie można mieć stacjonarkę, na której będzie można bez problemu poszaleć z ustawieniami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym nic nie zastępuje rozłożenie sobie lapa na brzuchu we własnym łóżku/na kanapie i oglądania filmu przy piwku w nudny niedzielny poranek, więc z tą stacjonarką bym się tak nie zapędzał, szczególnie że pomijając granie, dzisiejsze laptopy są bardzo wydajne i niezbyt drogie. ;-)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu znalazłem całkiem porządnego asusa.

A tutaj bardzo fajny acer. Ten model wybrałem kumplowi, który ostatnio szukał lapka(jeszcze go nie kupił więc nie wiem czy dobrze doradziłem ;] ).

Ja używam compala fl90 i jestem z niego wielce zadowolony. Na Twoim miejscu przemyślałbym więc także jhl90. Nie wiem czy nie warto kupić jednak czegoś z 8600M GT. Nie wiem jak 9600M GT, ale 8600 się całkiem przyzwoicie podkręca i zbliża się do 9600M GT. U mnie przy c2d t5750 w 3dmarku 05 doszedłem do 8k, 9600M GT przy mocnych prockach mają koło 9-10k punktów, więc różnica nie jest zbyt duża(a pieniędzy sporo zostaje jednak w kieszeni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi