evoniv Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) Mam zamiar kupić laptopa w cenie w granicach 3000zl. Mam problem z wyborem modelu. Nie mam jakichś szczególnych kryteriów wyboru, ale chciałbym żeby dało się na nim pograć w najnowsze gry. I nie chce aby to był Acer tylko jakaś dobra marka np. Asus. Zastanawiam się czy wybrać model z matrycą 15'4 czy z większą. Może zaproponuje ktoś jakiś model? Edytowane 28 Maja 2009 przez evoniv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Jaki laptop -> Jakiego laptopa Podstawa - jak ważna jest mobilność sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mobilność nie jest zbyt ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 DELL Inspiron 1720? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 No to najlepiej zrezygnować z lapa i kupić stacjonarkę. W przypadku laptopa, płacisz za mobilność mniej więcej połowę jego wartości, czyli wyrzucasz pieniądze w błoto. Poza tym, nie wymienisz w nim grafy. Po co kupować laptopa, który będzie musiał nieźle się napracować, żeby móc grać na średnich lub niskich detalach, skoro w tej samej cenie można mieć stacjonarkę, na której będzie można bez problemu poszaleć z ustawieniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ale jednak mobilność jest trochę ważna bo chce tego lapa kupić na studia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/ex625 http://www.allegro.pl/item648103156_laptop...gt_windows.html http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ten Acer jest całkiem spoko, ale jednak słyszałem, że Acer nie jest zbyt dobrą marką. Polecałbyś kupno Acera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) Poza tym nic nie zastępuje rozłożenie sobie lapa na brzuchu we własnym łóżku/na kanapie i oglądania filmu przy piwku w nudny niedzielny poranek, więc z tą stacjonarką bym się tak nie zapędzał, szczególnie że pomijając granie, dzisiejsze laptopy są bardzo wydajne i niezbyt drogie. ;-) Edytowane 28 Maja 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ten Acer jest całkiem spoko, ale jednak słyszałem, że Acer nie jest zbyt dobrą marką. Polecałbyś kupno Acera? Polecałbym kupno MSI z jakimś wydajniejszym prockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Tu znalazłem całkiem porządnego asusa. A tutaj bardzo fajny acer. Ten model wybrałem kumplowi, który ostatnio szukał lapka(jeszcze go nie kupił więc nie wiem czy dobrze doradziłem ;] ). Ja używam compala fl90 i jestem z niego wielce zadowolony. Na Twoim miejscu przemyślałbym więc także jhl90. Nie wiem czy nie warto kupić jednak czegoś z 8600M GT. Nie wiem jak 9600M GT, ale 8600 się całkiem przyzwoicie podkręca i zbliża się do 9600M GT. U mnie przy c2d t5750 w 3dmarku 05 doszedłem do 8k, 9600M GT przy mocnych prockach mają koło 9-10k punktów, więc różnica nie jest zbyt duża(a pieniędzy sporo zostaje jednak w kieszeni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Niestety od pewnego czasu słychać o problemach z serwisem Compala. A grafa w MSI, w tej cenie jest bezkonkurencyjna - http://x-kom.pl/index.php?show_prod=40579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) Ja nic o problemach nie słyszałem. Nie tak dawno(w zeszłym roku) został otwarty serwis Compala w Łodzi, więc nie trzeba sprzętu wysyłać za granicę. Ten MSI jest super, najlepszy wybór! Edytowane 28 Maja 2009 przez kodaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) A który lap byłby lepszy? MSI czy może ASUS ? A może coś jeszcze innego o podobnych parametrach? Edytowane 30 Maja 2009 przez evoniv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Popraw linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Który laptop byłby lepszy? http://x-kom.pl/index.php?show_prod=40579 czy może http://allegro.pl/item642771960_asus_dla_w...9650_bonus.html A może coś innego o podobnych parametrach? Edytowane 2 Czerwca 2009 przez evoniv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ja bym brał MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Pójdzie mi na nim Wiedzmin i GTA4? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 gta z obniżonymi detalami a z wiedźminem nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoniv Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dobra biore tego MSI. :) Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...