Monster Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witam serdecznie! A wiec tak: mam 1500zł do rozdysponowania na WC i obudowę. Mam do Was prośbę, czy moglibyście mi polecić jakąs bude i zestaw wc{pompka, blok na CPU, chłodnica itp}. Cena jak pisałem- max. 1500zł. Najpierw chcę WC na sam CPU, jak dozbieram kasy to dołoże na GPU. Socket to lga775. Pozdrawiam Paweł P.S Obudowę oczywiście mam- Cooler Master Elite 331, ale ona chyba nie nadaje sie do WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Swiftech MCP350 12V (Laing DDC 1T) Feser Tube - 10/13 Clear UV - 2,5m Swiftech złączki NK10 G1/4" 8 szt. Feser One UV Clear/Blue Lancool by Lian Li Midi-Tower K7 Black Feser Xchanger Triple Radiator 360 Swiftech APOGEE GT Black Water O-Tank 170 ~1599, ale SaVkA pewnie załatwi za stówkę mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 (edytowane) Stacker STC-01 lub Sharkoon Rebel12 lub Antec nine hundret itd - 300-350zł Laing DDC - 150-200zł Dtek CPU V1 - 100-120zł Feser360 lub TC 120.3 - 300-400zł O-tank lub EK multi res lub XSPC top&rez lub Swiftech MCRES-MICRO - 100zł 3m węza Feser 10/13 - 60zł 8 złączek 10/13 - 72zł Szukaj używek można dostać sporo taniej :] Edytowane 28 Maja 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Panowie, mam pytanie: Czy do tej budy: http://www.allegro.pl/item640353572_nzxt_t...iwy_hi_end.html wejdzie WC ?? Bardziej mi się podoba od Antec nine hundred, poniważ Antec ma taki trójąt z jakąś matą{koło okna, BTW- można to zdjąć ??}. A WC wybrałem takie: Laing DDC 1T Black Water O-Tank Swiftech APOGEE GT Feser Xchanger Triple Radiator Do tego oczywiscie złączki, ze 3m węża i płyn. Będzie wszystko hulać ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 A WC wybrałem takie: Laing DDC 1T Black Water O-Tank Swiftech APOGEE GT Feser Xchanger Triple Radiator Do tego oczywiscie złączki, ze 3m węża i płyn. Będzie wszystko hulać ?? Pozdrawiam IMO zamiast Apogee GT kup np EK Supreme a za to co zostanie top na pompkę. Różnicy zauważalnej w wydajności między blokami nie odczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 co do tempesta ( sam mam taka bude) czy WC wejdzie?? a czy chłodnica ma byc w budzie czy poza??jeśli ma byc w to moze byc ciezko bo ten FASER jest dosyć gruby. chociaz jak by sie pokombinowało to by wszedł ;D ale ogolnie buda całkiem miła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Paniwe mam tylko 1 problem: jestem kompletnym laikiem w kwesti WC. Nie wiem nawet jakie węże i złączki kupić to tego. Nie wiem jak to złożyć, odpowietrzyć, ile wlać płynu itp. Jest jakis dobry poradnik na ten temat?? Czy w ogóle sie mam za to nie zbaierać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Poradnik - Jak Złożyc Pierwsze Wc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Ja poprosiłbym kogoś bardziej doświadczonego do pomocy. Na pewno za dwa browarki albo symboliczną opłatę ci pomogą. Podać linka do FAQ (sprzed 3 lat) to żadna sztuka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Czyli tak, kupuję: Swiftech APOGEE GT Black Water Advanced 123 rev. 3.0 Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) Black Water O-Tank 250 Wąz 8/10 I z tego wychodzi, że potrzebuje tylko 6 złączek 1/4{ do chłodnicy, reza i pompki, bo piszę, że blok ma już w komplecie}, złączki wezmę takie: Feser szybkozłączka SM8/10 G1/4 - prosta Feser One 1L UV Blue Wszystyko jest w porządku?? Uszczelke o-ringową dostanę w komplecie ze złączkami?? Jeszcze ma kilka pytań: 1. Najpierw złoże zestaw poza komputerem- żeby sprawdzić czy nie ma przecieków. 2. Panoiwe- odpowietrzanie polega na tym, że wlewam prawie pełny rez, zamykam i czekam chwilkę aż ubędzie z reza i powtrazam to kilkakrotnie? Tzn. ile razy ?? Pozdrawiam i czekam na odp. Monster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 1. Tak, testuj nawet 24H 2. A potem "taniec szamana" z chłodnicą, czyli wywijanie na lewo i prawo. Weź jeszcze 2 szybkozłączki - w bloku masz choinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Wszystyko jest w porządku?? Uszczelke o-ringową dostanę w komplecie ze złączkami?? Tak 1. Najpierw złoże zestaw poza komputerem- żeby sprawdzić czy nie ma przecieków. Tak możesz tak zrobić. 2. Panoiwe- odpowietrzanie polega na tym, że wlewam prawie pełny rez, zamykam i czekam chwilkę aż ubędzie z reza i powtrazam to kilkakrotnie? Tzn. ile razy ?? Tak dobrze kombinujesz, ale jest jeszcze taka sprawa że powietrze na pewno bedzie w chłodnicy. Wtedy zostaje taniec szamana z budą w łapach (włączona pompka + brak dysków) albo obracanie samą chłodnicą w zależności od tego gdzie jest umieszczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) 2. Panoiwe- odpowietrzanie polega na tym, że wlewam prawie pełny rez, zamykam i czekam chwilkę aż ubędzie z reza i powtrazam to kilkakrotnie? Tzn. ile razy ??2. Odpowietrzanie raczej polega na usunięciu zbędnego powietrza, które najczęściej znajduje się w chłodnicy. Co do złączek to pompka ma złączki "wbudowane", możesz użyć innych dokupując specjalny top do pompki, który także ją wycisza i poprawia wydajnosć. Oringi są razem ze złączkami. edit: troche za pozno :P Edytowane 29 Maja 2009 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Czyli do pompki nie muszę kupować złączek ?? Wychodzi na to, że potrzebuję 2 złączek 1/4 i 2 szybkozłączek- coś takiego: http://www.cooling.pl/szybkozlaczka-skreca...ukt,550785.html ?? Może uznacie że to głupie pytanie, ale co tam: Jak zaleje płyn w rezie prawie do pełna to mam czekać aż cały zejdzie i wtedy dolewać ?? Zalać znów cały?? A taniec szamana ofc. z chłodnicą- bedę ją miał na zewnatrz :-D Budę wybrałem- Antec Gamer Nine Hundered. Pozdrawiam Monster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 IMHO WC nie wejdzie do Antec'a Nine Hundered. Do Twelve ofc. jednak jego cena to ~800zł. Specem od WC nie jestem wiec nie wiem, niech ktoś bardziej obeznany wypowie sie w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 To jest tak chłodnica 122 wchodzi pod sufit i wtedy z niej wyciąga BigBoy 200 mm, niestety nie m ana to żadnego montażu więc trzeba samemu kombinować. Można też 122 z przodu dać też wejdzie, ale wtedy ciężko znaleźć miejsce na dyski. Ale 123... nie ma za bardzo jak wejść:) Tą można na Obudowie położyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...