Songoku Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 No wiec tak zalorzylem topic bo mnie oto poprosil mój kolega.Wiec tak jak juz niektorzy wiedza ma PIII 500 mhz no i jak mu zostanie kasy to wymieni na 800 i chyba od wersji 800 jest juz na jadre commperime i fsb 133 :?: .Dobra teraz plyta on ma cos na i810i nie ma agp a chce se kupic gf 2 ti i teraz mam kilka modeli i wybierzcie co bedzie najlepsze z nich i zeby miala jeszcze karte muzyczna zintegrowana no i oczywiscie rozbudowane mozliwasci oc . http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12701610 ale ta chyba nie ma dzwieku ,http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12763135 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12682066 .No te mi wpadly w gust .Mi sie one podobaja .Szczegulnie ze maja co 1 mhz fsb i zmiane Vcore .No wiec ktura polecacie .Aha i jeszcze slyszalem o wadliwych kondensatorach .Wiec cos moze z Asusa bo one maily dobre.Albo to zobaczcie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12783675 ale ta chyba nie ma zmiany Vcore .Albo ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12788658 .Normalnie wybor jest ogromny Wiec co poradzicie :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A więc tak opłaca się kupić płyty na 2 chipsetach a mianowicie BX lub i815 w resztę się nie pakuj to są dwa pewne chipy no i najlepiej było by gdyby płyta była od abita lub asusa (lepiej asusa) ale nie musisz koniecznie kupować pod S370 możesz kupić np: slot-1 i na przejściówkę walnąć proca. Z tego co mi wiadomo slotówki są tańsze (chyba) ja ci polecam asusa p3b-f :lol: tania i dobra płyta za 100-130zł kupisz spokojnie, ale z np: ABIT'a VH6 II też powinieneś być zadowolony tylko te pękające kondensatory :( ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja już od dwóch lat korzystam z Abita BX-133 i nie mam powodów do narzekań. Jedynym niemiłym incydentem było "wywalenie" kondensatorów. Szczęśliwie , awarie dało się usunąc bez najmniejszych problemów. Co do fsb , to w najnowszym biosie jest na pewno powyżej 165 MHz ale to i tak kosmos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Rowniez od 2 lat jade na bx-133 i rowniez nie nazekam, a wrecz polecam. Stabilnie pracuje na fsb 156. Fakt, na kondensatory trzeba uwazac. Jak zdejmowalem raz coolerka to srobokret mi sie zeslizgnal i trzy kondensatory nagle ustawily sie pod katem ok 70-80 stopni, ale szczesliwie sie nie wyrwaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ja mam abita VH6 i nie mam z nia problemow ale jakbym mial ci polecic to wez BX na BX lepiej sie procki kreca :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Przegladam to forum dosyc regularnie jednak do tej pory nie zabieralem "glosu". Znalazlem tu odpowiedzi na rozne pytania, z ktorymi nie dawalem sobie rady ( nie raz sie takze usmialem do lez - glupota nie zna granic ). Now Chcialbym pomoc na tyle na ile pozwala mi moja wiedza o hardware oraz overclocking'u. Odpowiedz brzmi: plyty na BX440 (BX133): ASUS P3B-F oraz ABIT BE6-II rev.2.0 ( osobiscie polecam druga ze wzgledu na wieksze mozliwosci overclocking'u, obie posiadalem, obie sa stabilne - podswiadomie bardziej asus ale to rzecz gustu ); plyty na i815EP ( bez EP do lipa ): ABIT ST6 oraz ST6R a takze ASUS TUSL2-C. Plyty bedace na starszym chip'secie moze nabyc twoj znajomy za kwote rzedu 120-160 PLN te na i815EP chodza po 250-3** PLN. Sprawdz w lokalnych szrotach pc lub/i na aukcjach OnLine ( napewno cos znajdziecie ). Good Luck :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 PIII na FSB 133 zaczynają się od modelu 567MHZ czy coś koło tego. A z płyt to tylko BX440 albo i815EP reszta to lipa od Via i SiS trzymaj się z daleka niestety wiem co mówie. Via AP133 i 133A to lipa może nawet nie chodzi tyle o stabilnośc co osiąbi tragiczna przepustowośc ramu. I nie kombinuj z przejściówkami Slot 1 jak kupi coś na I815EP to wsadzi tam nawet Celine T i będzie dobrze na BX ta opcja odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Tylko Asus - P2B, serwerowy P2B-LS lub P3B-F, tych na i820 Camino nie bede polecal bo trzeba RDRAMow do niej a na to Twojego kolegi raczej nie bedzie stac... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 pcha się kumpel w koszty i tyle. płyta nie będzie nowoczesna na pewno a sam procesor jest przeraźliwie drogi jak na 800 MHz. ja bym poleciłó wyzbyć się P III i zasadzić athlona 1 GHz na jakiejś płytce np ABIT KT7A. bardzo fajna płytka, cena poniżej 200 zł na allegro. a procek athlon będzie na 100% szybszy od tego pentka i z rozbudową nie będzie większych problemów. można oczywiście kupić coś z DDR ale wtedy nie starczy mu kasy na dobrą firmę. moim skromnym zdaniem nie opłaca się pchać w P III bo to drogo wychodzi. jeśli za samą płytę ma dać koleś 270-300zł to lepiej abit za <200 i starczy na athlona powyżej 1 GHz, może nawet na 1700+. i różnica wtedy jest kolosalna. niech się zastanowi chłopak jeszcze raz, przeliczcie koszty mojego i waszego wariantu. no chyba że on pozostał w epoce intela, wtedy mi gościa żal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 pcha się kumpel w koszty i tyle. płyta nie będzie nowoczesna na pewno a sam procesor jest przeraźliwie drogi jak na 800 MHz. ja bym poleciłó wyzbyć się P III i zasadzić athlona 1 GHz na jakiejś płytce np ABIT KT7A. bardzo fajna płytka, cena poniżej 200 zł na allegro. a procek athlon będzie na 100% szybszy od tego pentka i z rozbudową nie będzie większych problemów. można oczywiście kupić coś z DDR ale wtedy nie starczy mu kasy na dobrą firmę. moim skromnym zdaniem nie opłaca się pchać w P III bo to drogo wychodzi. jeśli za samą płytę ma dać koleś 270-300zł to lepiej abit za <200 i starczy na athlona powyżej 1 GHz, może nawet na 1700+. i różnica wtedy jest kolosalna. niech się zastanowi chłopak jeszcze raz, przeliczcie koszty mojego i waszego wariantu. no chyba że on pozostał w epoce intela, wtedy mi gościa żal. popieram wyjdzie to o wiele taniej niz kupno intela za P /// 800 zycza sobie cos ok 250zl to za to masz to dokladasz 20 zl i masz ATHLONA 1700XP z ktorego mozesz zrobic spokojnie 2200XP nawet i wiecej zalezy na jaki model trafisz a roznica nawet na najslabszej plycie i SDR-ach bedzie SPORA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Rowniez od 2 lat jade na bx-133 i rowniez nie nazekam, a wrecz polecam. Stabilnie pracuje na fsb 156. Fakt, na kondensatory trzeba uwazac. Jak zdejmowalem raz coolerka to srobokret mi sie zeslizgnal i trzy kondensatory nagle ustawily sie pod katem ok 70-80 stopni, ale szczesliwie sie nie wyrwaly. z tego co wiem i sprawdzalem w praktyce to nie chodzi o uszkodzenie kondensatorow zdejmujac koler, a o zuzycie kondensatorow i restarty sestemu, sam teraz bede lutowal abita bx133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 poprzednio miałem ABIT VH6-T i zero problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ok jestescie bardzo pomocni .Ale kupmel ma tylko 400 zeta wiec niewiele na płyte i karte .A procka powiedzial ze pożniej zmieni.No nie wiem ,pogadam z nim jeszcze moze wiecej uzbiera .A jak tak no to tego athlona .Wiec jak myslicie ile by dostal za swojego i810 co ma karte graf i muz. zintegrowana tego pIII i 320 ramu sdr. A z tymi kondensatorami to jak sie np ujebia to np w sklepie elektronycznym beda umiec je wlutowac i czy beda ja miec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jak beda mieli takie kondensatory to czemu by niemieli tego zrobic?? :lol: a cco do zestawu z athlonem to widzialem na allegro athlona 1700XP plyte ECS i ram 256 DDR pc 2100 za 500zl :lol: wiec sadze ze jak sprzeda to co ma i dolozy to co chcial na tego nowego pentiuma to napewno mu wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja mam A-trend pod pentiumIII i zero problemów, nie wiem tylko czym się ona różni od A-bita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja mam A-trend pod pentiumIII i zero problemów, nie wiem tylko czym się ona różni od A-bitaA-trend rozni sie tym ze nie ma prawie mozliwosci o/c i .... firma padla ,o biosach mozna zapomniec,kumpel mial atrenda,biosu nie moglismy zlapac,teraz ma innego atrenda i tez biosow nie ma (dobrze ze ta przynajmniej obsluguje dyski >32gb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Abit ST6® i nic wiecej :P Plyta wrecz boska. lub w ostatrecznosci Asus TUSL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 PIII na FSB 133 zaczynają się od modelu 567MHZ czy coś koło tego...guzik :P - od modelu 533B (jeszcze Katmai) :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jak beda mieli takie kondensatory to czemu by niemieli tego zrobic?? :lol: a cco do zestawu z athlonem to widzialem na allegro athlona 1700XP plyte ECS i ram 256 DDR pc 2100 za 500zl :lol: wiec sadze ze jak sprzeda to co ma i dolozy to co chcial na tego nowego pentiuma to napewno mu wystarczy jesli moge wtracic to powiem tyle trzymaj sie z dala od plyt ECS po chyba sa najgorsze plyty, kolega ma takie cos i z wydajnoscia procka, dysku itp... jest gozej niz ma moim sprzecie :) a jezeli kopiowanie filmu trow jakies 3 minuty z zrgarkiem w reku to likka przesada bo u mnie trwa to jakies 30 sekund :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jak beda mieli takie kondensatory to czemu by niemieli tego zrobic?? :lol: a cco do zestawu z athlonem to widzialem na allegro athlona 1700XP plyte ECS i ram 256 DDR pc 2100 za 500zl :lol: wiec sadze ze jak sprzeda to co ma i dolozy to co chcial na tego nowego pentiuma to napewno mu wystarczy jesli moge wtracic to powiem tyle trzymaj sie z dala od plyt ECS po chyba sa najgorsze plyty, kolega ma takie cos i z wydajnoscia procka, dysku itp... jest gozej niz ma moim sprzecie :) a jezeli kopiowanie filmu trow jakies 3 minuty z zrgarkiem w reku to likka przesada bo u mnie trwa to jakies 30 sekund :) film to 700MB i w 30s sie nie skopiuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Moze on filmem nazywa smieszne filmiki w .wmv po 2 MB kazdy :lol:. Jak tak to gratuluje nieziemskiej wydajnosci iii... nie mam wiecej pytan Wysoki Sadzie... :roll: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ej a ja mam pomys .Dobry i oszczedny .Oczywiscie AMD .Kupic jakas plyte (z wyborem nie bede mial problemu) .No i procka jakiejs najlepszej seri Durona 600 mhz i wykrecic go do 900-1000 no i jakies pc 2100 256 .No i to chyba bylo by najlepsze rozwiazanie .A pozniej zawsze ze moze kupic athlona jakiegos lepszego .O kurde a jeszcze on chce kupic gf2 ti lub gts .No nic to lece zobaczyc ceny przekalkuluje wszystki i zobacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 :) ale przeciez 400 zł mu wystarczy :!: A 1700+ kosztuje powiedzmy 270zł a płyta główna na KT133A poniżej 150zł, nawet ABIT KT7A kosztuje ok 180 zł na Allegro więc 450zł i masz abita i odjazdowy procek :!: Albo niech koleś zakupi sobie Athlona powiedzmy 1.5 GHz za 150zł i ma 250 zł na płytkę więc nawet na DDR-y się może przesiąść !!! a procka wymieni na A1700+ za pół roku czy rok. :) :!:i otrzymuje kompa szybszego prawie dwukrotnie (przy A 1.5) :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 PIII na FSB 133 zaczynają się od modelu 567MHZ czy coś koło tego...guzik :P - od modelu 533B (jeszcze Katmai) :!:Faktycznie skleroza mnie dopadła kumpel pluł sobie w brode bo kupił 550 (5,5 x 100) a potem wyszły te 533B. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ... Albo niech koleś zakupi sobie Athlona powiedzmy 1.5 GHz za 150zł... LOL a byly takie bo ja pamietam ostatnie Thunderbirdy 1.4 GHz :roll: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 piszę ogólnie o częstotliwości a nie o konkretnym modelu. to niech kupi 1400 MHz, lepiej ? ale się czepiacie. co najmniej jakbym napisał AMD Pentium 1500 i to jeszcze GHz. czy mam w podpisie Media Markt :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ... Albo niech koleś zakupi sobie Athlona powiedzmy 1.5 GHz za 150zł... LOL a byly takie bo ja pamietam ostatnie Thunderbirdy 1.4 GHz :roll: :?: o ile pamietam to były, ostatni model to 1533 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 AMD to kicha | | / / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 ...o ile pamietam to były, ostatni model to 1533 Mhz moze jakies nieoficjalne bo na stronie AMD nic o tym nie ma, ani w specyfikacji Thunderbirdow http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/23792.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 pamietam, był w ofercie action, zaraz poszukam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...