andriu Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 No i znalazłem, np. TUTAJ i TUTAJ poszukam jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ok dzieki za duze zainteresowanie tym tematem.Wiec juz postanowione wszystko obluczone i wykalkulowane :wink: Procek Duron 600 -60 zeta(podajcie jakas dobra serie) planowane wykrecenie przynjamniej na 900 Płyta- jeszcze sie zastanawiamy -200 zeta Ram 256 pc2100-130 zł i GF2(jeszcze nie wiemy ale chyba gts)140 zł Razem ok 530 zł .Od siebie kolega bedzie mial max 400 zł .A za sprzedaz swojego sprzetu tez duzo dostanie (inny kolega z forum mi pomaga w wycenie :D ).Wiec jak zostanie kasy to sie dolozy do lepszej plyty albo karty. aha jeszcze wiarak ale to pol biedy :D Update: Płyta oczywiscie na kt266a .Wybor padł na MicroStar K7T266 Pro2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jak masz 200zł na płytkę to polecam abita KT7A, bezproblemowy i firmowy. ja jestem zadowolony, A XP też obsłuży więc i przytszłościowy lekko jest. D 600 się nieźle kręcą więc 900 wyciągniesz. Grafa GTS w sumie dobra, trochę słabsza od titaniuma i mx440 ale i dużo tańsza więc jak najbardziej się opłaca. udanych zakupów ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jak masz 200zł na płytkę to polecam abita KT7A, ...wszystko fajnie tylko ze przy odrobinie szczescia za 200zl to mozna lyknac sredniej klasy plytke na KT266A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jak beda mieli takie kondensatory to czemu by niemieli tego zrobic?? :lol: a cco do zestawu z athlonem to widzialem na allegro athlona 1700XP plyte ECS i ram 256 DDR pc 2100 za 500zl :lol: wiec sadze ze jak sprzeda to co ma i dolozy to co chcial na tego nowego pentiuma to napewno mu wystarczy jesli moge wtracic to powiem tyle trzymaj sie z dala od plyt ECS po chyba sa najgorsze plyty, kolega ma takie cos i z wydajnoscia procka, dysku itp... jest gozej niz ma moim sprzecie :) a jezeli kopiowanie filmu trow jakies 3 minuty z zrgarkiem w reku to likka przesada bo u mnie trwa to jakies 30 sekund :) film to 700MB i w 30s sie nie skopiuje :P z mojego dysku, tego co widac na dole na dysk caviara tego z 8mb cachu i 7200 obr spokojnie kopiuje film w 30 sek , oba te dyski wycagają od 35 do 40 mb/sek (wyniki z nero) więc wiem co pisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 jak masz 200zł na płytkę to polecam abita KT7A, ...wszystko fajnie tylko ze przy odrobinie szczescia za 200zl to mozna lyknac sredniej klasy plytke na KT266A no właśnie, średniej klasy. a abit to klasa raczej wyższa więc jest wybór: jedna z najlepszych płyt na sdramy lub średnia na ddr 266. teraz osobiście wybrałbym płytkę na ddr bo to na pewno daje niezłego kopa sprzętowi a ceny pamięci ddr są nawet niższe niż sdr. ale jak ktoś lubitylko markowy sprzęt to wybierze abita lub asusa. lepsze biosy, solidne komponenty itp. wybór należy jednak nie do mnie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ...ale jak ktoś lubitylko markowy sprzęt to wybierze abita lub asusa. lepsze biosy, solidne komponenty itp... zwlaszcza slynne kondensatory Abita :P a co do KT7A to nie wiem ale pamietam ze KT7 nie mial rekomendacji AMD :!: a tak BTW pewna osoba z naszego forum sprzedaje EPOX 8KHA+ (na KT266A) cena juz spadla na 240zl - mysle ze przy targowaniu sie mozna by jeszcze troche obnizyc i masz plytke marzenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 mój kolega bierze MicroStar K7T266 Pro2. Mysle ze dobra bedzie cena 200 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 MSI nie jest złe, dobra firma. teżmyślałem nad wymianą płyty na jakąś z DDR ale najpirw procek. po wymianie na D 1200 będzie większa różnica niż przy wymianie na płytkę na KT266A lub KT333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...