ArturMaly Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Witam... Mam takie pytanie jak w temacie czy istnieje możliwość podłączenia do laptopa pokroju MSI EX300, dwóch zewnętrzych monitorów jeden poprzez HDMI, a drugi poprzez VGA?? Oczywiście zależy mi na tym aby obraz pokazywał się na obu monitorach oraz na laptopie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 sprawdze i dam znac... chyba nie powinno byc problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 meilbox z góry dzięki za odpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Jaki chip graficzny masz na lapku, przy GF jest to nie możliwe ponieważ GPU obsługuje max 2 wyświetlacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 blacklio... Właśnie rozważam zakup laptopa, a wszystko zależy właśnie od tego czy takie połączenie będzie działać... Myślę o MSI EX625 czyli ATI 4670... A żaden GF z tych dostępnych w laptopach nie obsłuży takiej konfiguracji?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) No wiec tak :P ... troche to trwało... w moim wypadku niestety albo używa się lcd z lapka plus 1 zdewnetrzny po d-sub lub hdmi... badz oba zewnetrzne czyli po d-sub i po hdmi z wylaczonym lcd z laptopa. Znalazlem na necie info iz prawdopodobnie dell xps 1330 oraz jakis starszy IBM obsluguje 2 zewnetrzne monitory lecz niestety nie wiem czy na takiej samej zasadzie jak moj dell czy tez 2 zewnetrzne + wlasny lcd. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 meilbox zmartwiłeś mnie :/ Czyli muszę poszukać szczegółów na zagranicznych forach i portalach :/ A wiecie może czy są jakieś laptopy z dwoma złączami HDMI lub z HDMI i DVI? Bo w sytuacji w której można pracować na zaledwie dwóch monitorach chciałbym podłączyć dwa pracujące w rozdzielczości 1920x1200px. A VGA nie zapewni wystarczającej jakości/ostrości :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 A VGA nie zapewni wystarczającej jakości/ostrości :/Jak uzyjesz odpowiedniego kabla o odpowiedniej długosci to zapewni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) niestety jest tylko kilka lapkow ktore gwarantuja obsluge 2 zewnetrznych monitorow... wiec raczej bedzie big problem. jest jeszcze mozliwosc zakupu zew grafiki pod usb ale wtedy bedzie dzialac ;p jedynie to chyba ograniczone rozdzialka na takim wynalazku jest: no i beda 3 zewnetrzne bo panel lcd bedzie off. http://lemi.pl/sklep/product_info.php?products_id=1025 Edytowane 2 Czerwca 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Żaden GF z obecnych w tej chwili na rynku nie obsłuży więcej jak dwóch wyświetlaczy ( nie wiem jak wygląda sprawa mobilnego Quadro ) W 99% przypadkach jest kombinacja D-Sub i HDMI/DVI, względnie replikator portów co jest drogim rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...