Skocz do zawartości
ArturMaly

Laptop + 2 Moniotry Zewnętrzne?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam takie pytanie jak w temacie czy istnieje możliwość podłączenia do laptopa pokroju MSI EX300, dwóch zewnętrzych monitorów jeden poprzez HDMI, a drugi poprzez VGA??

Oczywiście zależy mi na tym aby obraz pokazywał się na obu monitorach oraz na laptopie...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blacklio...

Właśnie rozważam zakup laptopa, a wszystko zależy właśnie od tego czy takie połączenie będzie działać...

Myślę o MSI EX625 czyli ATI 4670...

A żaden GF z tych dostępnych w laptopach nie obsłuży takiej konfiguracji??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak :P ... troche to trwało... w moim wypadku niestety albo używa się lcd z lapka plus 1 zdewnetrzny po d-sub lub hdmi... badz oba zewnetrzne czyli po d-sub i po hdmi z wylaczonym lcd z laptopa.

Znalazlem na necie info iz prawdopodobnie dell xps 1330 oraz jakis starszy IBM obsluguje 2 zewnetrzne monitory lecz niestety nie wiem czy na takiej samej zasadzie jak moj dell czy tez 2 zewnetrzne + wlasny lcd.

Edytowane przez meilbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

meilbox zmartwiłeś mnie :/

Czyli muszę poszukać szczegółów na zagranicznych forach i portalach :/

A wiecie może czy są jakieś laptopy z dwoma złączami HDMI lub z HDMI i DVI?

Bo w sytuacji w której można pracować na zaledwie dwóch monitorach chciałbym podłączyć dwa pracujące w rozdzielczości 1920x1200px.

A VGA nie zapewni wystarczającej jakości/ostrości :/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety jest tylko kilka lapkow ktore gwarantuja obsluge 2 zewnetrznych monitorow... wiec raczej bedzie big problem. jest jeszcze mozliwosc zakupu zew grafiki pod usb ale wtedy bedzie dzialac ;p jedynie to chyba ograniczone rozdzialka na takim wynalazku jest: no i beda 3 zewnetrzne bo panel lcd bedzie off.

http://lemi.pl/sklep/product_info.php?products_id=1025

Edytowane przez meilbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden GF z obecnych w tej chwili na rynku nie obsłuży więcej jak dwóch wyświetlaczy ( nie wiem jak wygląda sprawa mobilnego Quadro )

W 99% przypadkach jest kombinacja D-Sub i HDMI/DVI, względnie replikator portów co jest drogim rozwiązaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi