pawel__ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Potrzebuje plyty pod durona 800 . Ktora z tych dwoch mozecie polecic ?? Dzieki za wszytkie odpowiedzi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 miałem kt7a 1.3, chwaliłem.. teraz axp1700+@2000+ (b0) na niej smiga elegancko,moge polecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel__ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 TA PLYTA ASUSA TO A7V133 a nie A7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 domyślam się. szukaj na forum, było wiele razy które rev. obsługują jakie procki. co do KT7A to rev 1.3 oficjalnie wspiera palomino, thoroughbred (2400 sprawdzilem dziala) tez dzialaja. moze barton zadziala hyhy. nizsze rewizje od 1.3 tez szukaj bo bylo, roznie, raz dziala raz nie bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 byl juz taki temat wygral abit :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zastanawiam sie nad sprzedażą swojej, gdybyś chciał to tanio poszła by z ramem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel__ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Tanio ,jak ?? :) . ale bez ramu raczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jeśli wypali onteres z maxim'em to bierz i już. jeśli nie to decyduj się na abita, zapomnij o tych kondensatorach, ja mam płytę od nowości od 3 lat i nie mam tego problemu, nic nie puchnie. a z chipsetu wywaliłem wiatrak i mam <30 stopni. max mnożnik w biosie to 12.5 ale da się więcej jeśli proc ma mnożnik powyżej 12,5. ja jestem zadowolony ale jak wolisz. a durona 800 wykręciłem na 1000 MHz na napięciu 1,7V, więcej nie próbowałem bo się cykam o procka. nie lubię dymu w budzie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Abit zdecydowanie z chipsetu wywaliłem wiatrak i mam <30 stopni.nie masz 30C bo czujnik jest przy mostku poludniowym,rade zajzec do instrukcji i przesmarowac NB pasta,bo u mnie kropelka tylko byla poza tym i bez radiatora tez bedzie chodzic (ale z radiatorkiem lepiej :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mam 3 czujniki na płycie i mam odczyty z dwóch, te najwyższe temperatury to CPU i chyba NB. Nie wiem gdzie są czujniki, nie są właśnie w instrukcji zaznaczone. napisali że jest pod CPU i niedaleko baterri coś zaznaczyli. czyli dwa. a odczyty mam z 3. więc namotali jak mogli. ten najniższy pomiar olałem, vcool wyświetla mi te 2 które mają najwyższe temperatury (zgodne z via hardware monitor). przy okazji : zamienione są podpisy do czujników w vcool. nie chce mi się płyty wyciągać z kompa, już myślałem o przesmarowaniu bo nie wiem ile tam tego dali. coś jest ale mało. a NB jest lekko ciepły, chłodniejszy od palucha dokładniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel__ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 a jak pusciles tego durona ? Mi najbardziej zalezy na 133 fsb :]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 mam 3 czujniki na płycie i mam odczyty z dwóch, te najwyższe temperatury to CPU i chyba NB. Nie wiem gdzie są czujniki, nie są właśnie w instrukcji zaznaczone. napisali że jest pod CPU i niedaleko baterri coś zaznaczyli. czyli dwa. a odczyty mam z 3. więc namotali jak mogli. ten najniższy pomiar olałem, vcool wyświetla mi te 2 które mają najwyższe temperatury (zgodne z via hardware monitor). przy okazji : zamienione są podpisy do czujników w vcool. nie chce mi się płyty wyciągać z kompa, już myślałem o przesmarowaniu bo nie wiem ile tam tego dali. coś jest ale mało. a NB jest lekko ciepły, chłodniejszy od palucha dokładniej :) ten drugi to wlasnie kolo baterii,jakis 1cm od mostka poludniowego ten trzeci odczyt to w biosie czy programie,bo jezeli programem to sciema (tez mam taki odczyt na epoxie co zalezy od fsb,na 133 mam 48C ,na 100 mam 2C ,na 150 4-10C) jak masz w biosie trzy odczyty to dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 w bisie mam 2 odczyty, w via hardware monitorze też 2 więc nie wiem skąd ten trzeci. jeden to CPU, drugi to SYSTEM a trzeci to jakiś odczyt temperatury myszki :) te dwa które wyświetlane są u mnie w tray-u koło zegarka zgadzają się z tymi z via HM więc są dobre, trzeci olałem jako wybryk husajna. a o temperaturę NB się nie martwię bo pomiar organoleptyczny wykazuje temp niższą od temperatury aparatu pomiarowego, czyli palca :) a durona puściłem na FSB 124+1/31 bo nie zmieniałem mnożnika. ale 133 MHz owszem jest dostępne, nawet 150 lub 155 jest w biosie ale nie używam bo mam durona, jak zasadzę athlona to 133 i więcej będzie w użyciu. jak wgrasz tweakowany bios to jeszcze więcej by pociągnął, oczywiście wtedy wiatrak musiałby jednak znajdować się na NB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...