sts Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Pytanko jak w temacie. Konfig: ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi Intel Dual Core E5200, KINGSTON 2x2GB low-profile, SAMSUNG HD753LJ, Seasonic 250W 1U, LG GGC-H20L BLU-RAY, Obudowa KMZ ITX Na czym mi zależy: Jak najmniejszy pobór prądu względem bardzo dużej wydajności. Czyli ma być cicho chłodno i jak najbardziej wydajnie. komputer służy do wszystkiego grania (w mniej wymagające gry, mam w szafce 8800gts 512 ale ponieważ gram coraz mniej a pobór prądu był non stop to zrezygnowałem z tej grafiki na rzecz zintegrowanej), ściągania z netu różności (czasem praca 24 godziny non stop), kompresja dvd, divix i inne, oglądanie filmów hd, dvd, divix, słuchanie muzy i przeglądanie netu. Zmiana na CORE2QUAD chyba nie ma sensu (zbyt duży pobór prądu względem wydajność w wielu aplikacjach), może zmiana na CORE2DUO serie e7000 lub e8000 dadzą mi większa wydajność a zarazem podobne zużycie prądu. Czekam na wasze opinie........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Jak 2 rdzenie to raczej E8400/8500 - E7xxx raczej nie zrobi mega różnicy względem E5200 Albo Q9950s http://www.chip.pl/testy/podzespoly-pc/pro...e-2-quad-q9550s - 65W Ale nie wiem gdzie to kupić i ile kosztuje. A tak w ogóle to w czym ten E5200 jest za słaby? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...