Polyethylene1 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Mój brat zrobił format dysku na komputerze na którym jest zainstalowana neostrada. Po formacie oczywiście ją ponownie zainstalował :] u niego działa internet ale na moim laptopie od czasu formatu tego drugiego komputera już nie. Mamy liveboxa. Komputer widzi sieć, ale nie może się z nią połączyć.. Czy ktoś mi może powiedzieć co jest tego przyczyną? byłabym wdzięczna... brata nie ma i teraz sama zostałam z tym problemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Wygląda na to, że zostały zresetowane ustawienia liveboxa. Jesteś blokowana po adresie sprzętowym mac karty wifi. Przy próbie łączenia naciśnij przycisk reg na liveboxie. Możesz też z komputera brata zalogować się do panelu administracujnego liveboxa i tym sposobem dopuścić swój mac. Wygląda na to, że brat jest podłączony przez usb do libeboxa. Jeśli tak, to sam sobie (i Tobie też) utrudnia życie. Gdyby łączył się z liveboxem poprzez lan, nie musiałby nic kombinować z neostradą po formacie i reinstalacji os. Edytowane 30 Maja 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...