Skocz do zawartości
Ziombel_bombel_

przesiadka z Geeforce 4 MX 440 na Radzika 9100...co wy na to

Rekomendowane odpowiedzi

RADEON 9100 w pełni wspiera DirectX 8.0 a Gf-4MX jedynie DirectX 7.0,

co ma niebagatelne znaczenie w nowych grach.

Na Duronie 1200 z 256 MB i gf4mx qmpel miał 3970pkt w 3Dmarku 2k1,

kiedy zmienił grafe na 9100le uzyskał wynik 5800pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RADEON 9100 w pełni wspiera DirectX 8.0 a  Gf-4MX jedynie DirectX 7.0,

co ma niebagatelne znaczenie w nowych grach.

Na Duronie 1200 z 256 MB i gf4mx qmpel miał 3970pkt w 3Dmarku 2k1,

kiedy zmienił grafe na 9100le uzyskał wynik 5800pkt.

Na R9100 można wszystkie testy obejrzeć w 3dMarku2001 ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wlasnie zastosowalem taki manwer mx440>r9100 64bit>r9100 128mb 128 bit, ten pierszyu jest nawer spox, drugi do bani, 3 cool nawet, ale teraz chyba go sprzedam, kupie 128bit 64mb i doloze do ramu. kupujac uwazaj na kosci pamieci, jezeli bedzi ich 8 to bierz, ale jezeli 4 to ta 64bit wersion i uciekaj jak najszybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to juz troche przegiales, MX440 to dobra karta, napewno nie tak dobra jak Radeon ale kiedys byl MX i nikt nie mowil "to szajs, lepiej kup Radeona 256" :P To zupelnie inna klasa kart, celujaca w inna grupe odbiorcow, wiec to co mowisz jest normalnie cyniczne. Szajsem sa MX420, Radeony serii 7xxx (oprocz 7500), wszystkie SISy, natomiast MX440 i 460 to przyzwoite karty z dolnej polki cenowej.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.. wielkie thc panowie... jeszcze one question...

Radeon 9100 Sapphire 64MB DDR, TV&DVI

klasa produktu: karty graficzne;

układ: ATi Radeon 9100;

rodzaj układu: 128-bitowy;

pamięć: 64MB DDR;

taktowanie pamięci: 230;

taktowanie układu: 250;

częstotliwość RAMDAC: 400 MHz;

typ złącza magistrali: AGP x4 / x2;

wyjścia zewnętrzne: TV-OUT / DVI / D-Sub;

wersja produktu: OEM (bulk);

ten model bedzie gites ?? bo kilka osob mi go wlasnie polecało... ale chce sie jeszcze upewnic czy sie na jakąś mine nie wjeb*** (wejde).. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to juz troche przegiales, MX440 to dobra karta, napewno nie tak dobra jak Radeon ale kiedys byl MX i nikt nie mowil "to szajs, lepiej kup Radeona 256" :P To zupelnie inna klasa kart, celujaca w inna grupe odbiorcow, wiec to co mowisz jest normalnie cyniczne. Szajsem sa MX420, Radeony serii 7xxx (oprocz 7500), wszystkie SISy, natomiast MX440 i 460 to przyzwoite karty z dolnej polki cenowej.

Pozdr...

Niewidzę tu żadnego przegięcia......Ja szanuję Twoje zdanie i Ty uszanuj Moje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziombel jak kupisz te karte to mozesz miec problemy z kreceniem ramu, w koncu jego default to tylko 460 mhz, czyli jak znam zycie pamieci 4 ns, wiec to nic dobrego nie wrozy, ale jesli karta jest tania, to mozna w ostatecznosci kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam szafirka na Etronach 4ns 250/250 i jak narazie to nawet nieżle :wink: -ponad 11000 3D Marków :twisted:

Kręci się na 296/274 :twisted: :twisted: :twisted:

Wiec ten 250/230 teżpowinien być spoko. Bierz, bo szafir to pewniak :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziombel jak kupisz te karte to mozesz miec problemy z kreceniem ramu, w koncu jego default to tylko 460 mhz, czyli jak znam zycie pamieci 4 ns, wiec to nic dobrego nie wrozy, ale jesli karta jest tania, to mozna w ostatecznosci kupic.

Dlaczego u mnie poszedl tak jak w podpisie 300/280 do 290 pamieci bez radiatorkow leciutkie artefakty, po 290 juz mocniejsze, mysle ze z radiatorami by poszly na te 300 gora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem czy jest sens.

Skacze ci coś?

Czy poprostu nie działają ci niektóre dema w 3D Marku.

Ja tam sobie pczekam do momentu wyjścia Doom 3.

Jak na razie wszystko hula jak usune filtry na karcie to jakość obrazu sie poprawi i będzie git.

Fakt że w mało nowych gier gram, ostatnio Sprintel Cell, ale czasem też pogram w benchmarki :lol: i jakoś leje na 3D marka 2003.

Tak że jak masz więcej jak 100 nawet 150 do zapłacenia to póki co bym sie wstrzymał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...