Ziombel_bombel_ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jak w temacie... chcialem poprostu zaciagnac waszej rady... czy warto zmieniac ?? czy wydajność wzrośnie zauwazalnie ??... z gory dzieki za opinie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 sorki ze tak ci odpowiem ale SZUKAJ :) Wybaczam ci masz 1 posta a wiec bedzie baaardzo duza roznica :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 nie ma sie nadczym zastanawiac bierz tego radeona 9100 tylko w rozsadnej cenie :) :) pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 bierz tego radka bez dwoch zdan :) tylko nie przepłac hehe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 RADEON 9100 w pełni wspiera DirectX 8.0 a Gf-4MX jedynie DirectX 7.0, co ma niebagatelne znaczenie w nowych grach. Na Duronie 1200 z 256 MB i gf4mx qmpel miał 3970pkt w 3Dmarku 2k1, kiedy zmienił grafe na 9100le uzyskał wynik 5800pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja sie przesiadlem i ogolnie jest o wiele lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 RADEON 9100 w pełni wspiera DirectX 8.0 a Gf-4MX jedynie DirectX 7.0, co ma niebagatelne znaczenie w nowych grach. Na Duronie 1200 z 256 MB i gf4mx qmpel miał 3970pkt w 3Dmarku 2k1, kiedy zmienił grafe na 9100le uzyskał wynik 5800pkt. Na R9100 można wszystkie testy obejrzeć w 3dMarku2001 ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 przesiaadaj sie ale na pelnego radka nie na wersje LE tego nie bierz najlpiej bierz od Herculesa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 no ja wlasnie zastosowalem taki manwer mx440>r9100 64bit>r9100 128mb 128 bit, ten pierszyu jest nawer spox, drugi do bani, 3 cool nawet, ale teraz chyba go sprzedam, kupie 128bit 64mb i doloze do ramu. kupujac uwazaj na kosci pamieci, jezeli bedzi ich 8 to bierz, ale jezeli 4 to ta 64bit wersion i uciekaj jak najszybciej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jako krajan (tez Gdanszczanin) i ktos kto przesiadl sie z MX440 na Radka 8500 128MB dobrze Ci radze - GO 4 IT BROTHER :cool:. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARER Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 bierz tego radka bez dwoch zdan :) tylko nie przepłac hehe :D POTWIERDZAM .......BIERZ RADKA :D :D MX 440 TO JEST KISZKA PRZEZ DUŻE K........NIEMA CO PORÓWNYWAĆ DO RADEONA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 No teraz to juz troche przegiales, MX440 to dobra karta, napewno nie tak dobra jak Radeon ale kiedys byl MX i nikt nie mowil "to szajs, lepiej kup Radeona 256" :P To zupelnie inna klasa kart, celujaca w inna grupe odbiorcow, wiec to co mowisz jest normalnie cyniczne. Szajsem sa MX420, Radeony serii 7xxx (oprocz 7500), wszystkie SISy, natomiast MX440 i 460 to przyzwoite karty z dolnej polki cenowej. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 A ja na to jak na lato KUPUJ R9100 :twisted: :twisted: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziombel_bombel_ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ok.. wielkie thc panowie... jeszcze one question... Radeon 9100 Sapphire 64MB DDR, TV&DVI klasa produktu: karty graficzne; układ: ATi Radeon 9100; rodzaj układu: 128-bitowy; pamięć: 64MB DDR; taktowanie pamięci: 230; taktowanie układu: 250; częstotliwość RAMDAC: 400 MHz; typ złącza magistrali: AGP x4 / x2; wyjścia zewnętrzne: TV-OUT / DVI / D-Sub; wersja produktu: OEM (bulk); ten model bedzie gites ?? bo kilka osob mi go wlasnie polecało... ale chce sie jeszcze upewnic czy sie na jakąś mine nie wjeb*** (wejde).. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARER Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 No teraz to juz troche przegiales, MX440 to dobra karta, napewno nie tak dobra jak Radeon ale kiedys byl MX i nikt nie mowil "to szajs, lepiej kup Radeona 256" :P To zupelnie inna klasa kart, celujaca w inna grupe odbiorcow, wiec to co mowisz jest normalnie cyniczne. Szajsem sa MX420, Radeony serii 7xxx (oprocz 7500), wszystkie SISy, natomiast MX440 i 460 to przyzwoite karty z dolnej polki cenowej. Pozdr... Niewidzę tu żadnego przegięcia......Ja szanuję Twoje zdanie i Ty uszanuj Moje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ziombel jak kupisz te karte to mozesz miec problemy z kreceniem ramu, w koncu jego default to tylko 460 mhz, czyli jak znam zycie pamieci 4 ns, wiec to nic dobrego nie wrozy, ale jesli karta jest tania, to mozna w ostatecznosci kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja mam szafirka na Etronach 4ns 250/250 i jak narazie to nawet nieżle :wink: -ponad 11000 3D Marków :twisted: Kręci się na 296/274 :twisted: :twisted: :twisted: Wiec ten 250/230 teżpowinien być spoko. Bierz, bo szafir to pewniak :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 sis xabre 200 i 400 imo lepsze od mx'ow = zreszta wiekszosc gazet i poratali etz tak twierzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ziombel jak kupisz te karte to mozesz miec problemy z kreceniem ramu, w koncu jego default to tylko 460 mhz, czyli jak znam zycie pamieci 4 ns, wiec to nic dobrego nie wrozy, ale jesli karta jest tania, to mozna w ostatecznosci kupic. Dlaczego u mnie poszedl tak jak w podpisie 300/280 do 290 pamieci bez radiatorkow leciutkie artefakty, po 290 juz mocniejsze, mysle ze z radiatorami by poszly na te 300 gora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 W sumie na ten temat napisano już wszystko ale żeby cię przekonać do tej decyzji to i ja sie do rzuce do tego abny <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> radka (128 bit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Niewidzę tu żadnego przegięcia......Ja szanuję Twoje zdanie i Ty uszanuj Moje :wink:Dobrze, niech juz tak zostanie :). Chociaz gdybys swoje zrewidowal... hihihi ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ja tam nie wiem czy jest sens. Skacze ci coś? Czy poprostu nie działają ci niektóre dema w 3D Marku. Ja tam sobie pczekam do momentu wyjścia Doom 3. Jak na razie wszystko hula jak usune filtry na karcie to jakość obrazu sie poprawi i będzie git. Fakt że w mało nowych gier gram, ostatnio Sprintel Cell, ale czasem też pogram w benchmarki :lol: i jakoś leje na 3D marka 2003. Tak że jak masz więcej jak 100 nawet 150 do zapłacenia to póki co bym sie wstrzymał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...