Skocz do zawartości
Peszek

Wasza Opinia O Tym Zestawie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam:

mobo - Asus P4S800-MX

cpu - Celeron D 2,4ghz

gpu - Radeon 9200

ram - 1536mb

zasilka - delta electronics 350W

dyski - 2x40gb Samsung i Matrox

i pomyslalem ze cos trzeba z tym zrobic. Poki co mam na wydanie okolo 500zl.

Planuje kupic:

mobo - Asus P5B premium/normalna p5b

cpu - Intel c2d e5200

ram - goodram 2gb

gpu - gf 8600gt palita sonic

wyjdzie okolo 500-600zl.

Czy to dobry wybor? Czy ten zasilacz da rade? Czy dyski nie beda mocno spowalniac pcta? Czy w przypadku zostawienia celerona (mala mozliwosc braku kasy) zauwaze silne zamulanie (tak jak teraz mam)? Czy taki zestaw pociagnie nowe gry na medium~? Jezeli nie to co wymienic (cos mi mowi ze gpu, no ale nie jestem pewny ;))?

Aha, i jaki jest teraz standard plyt glownych? Czy p5b jest juz mocno przestarzala?

Prosze o odpowiedzi, dzieki.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Peszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to dobry wybor? Czy ten zasilacz da rade? Czy dyski nie beda mocno spowalniac pcta? Czy w przypadku zostawienia celerona (mala mozliwosc braku kasy) zauwaze silne zamulanie (tak jak teraz mam)? Czy taki zestaw pociagnie nowe gry na medium~? Jezeli nie to co wymienic (cos mi mowi ze gpu, no ale nie jestem pewny ;))?

Aha, i jaki jest teraz standard plyt glownych? Czy p5b jest juz mocno przestarzala?

Tak / Tak / Umiarkowanie, daj wykresy z HD Tune / TAK! Celeron to zło / Umiarkowanie, jaka rozdzielczość? / Tak GPU / LGA775 lub AM2+ / Nie

Edytowane przez saleen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to dobry wybor?

tak za takie pieniadze nic lepszego nie wymislisz ewentualnie moze mobo msi neo2-fr

Czy ten zasilacz da rade?

da rade

jesli zostawisz celerona to ta cala wymiana nie ma sensu :wink:

Sonici+ sa bardzo fajne (jakosc/cena) pograsz spokojnie we wszystko (oczywiscie bez szalenstw :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo - Asus P5B premium/normalna p5b

cpu - Intel c2d e5200

ram - goodram 2gb

gpu - gf 8600gt palita sonic

Wyjdzie więcej niż 600zł

a780gxh 280zł

9600gso 220zł

2gb goodram ddr2 80zł

tani używany x2

Podobnie cenowo, a gry będą lepiej chodzić.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy sie mialbym zostawic celerona na krotki czas, ale jezeli to zuo, to jednak trzeba sie postarac o fundusze. Rozdzialka 1280x1024 lub nieznacznie wyzsza pewnie, nie zalezy mi az tak bardzo na grafice, no ale nie bede grac na minimum (jak teraz w gry 2000r+ :>) Juz tak poza tematem, to teraz w tym radku 9200 wylacza mi sie przy obciazeniu (jakies flashe nie flashe, w grach nigdy sie nie wylacza) akceleracja 3d - obraz sobie przez chwile miga, a po tym miganiu przewijanie w przegladarce jakby sie "wiesza", jest ogolna, jeszcze gorsza zamula , to po prostu oznaka zuzycia, czy cos da sie z tym zrobic? Bo to strasznie irytujace, bo potem wszystko dziala jeszcze wolniej niz normalnie.

Dzieki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi