Leslaw Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 W niedalekiej przyszlosci mam zamiar kupic nowa obudowe. Prosil bym o pomoc w wyborze odpowiedniej. Najwazniejsze zeby byla przewiewna i zeby dalo rade zmiescic w niej 9800gtx+(dluga karta i nie miesci sie w niektorych obudowach). Budzet to 100-200PLN Narazie na oku mam ta: http://obudowy.info/produkty.php?id=676&kategoria_id=205 Czekam na wasze opinie i sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) Antec 300 / cm 690 troszkę drożej ale są bardzo dobre. Taniej sagitta lux / cm elite i to co podałeś Edytowane 29 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 A osobiscie polecam cooler master elite - tania, ladna, madrze zaprojektowana, latwosc montazu dyskow itd (bez sróbek), mi dobrze sluzyla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Jesli mialby to byc Sharkoon to jednak rozwazyl bym Rebel 9. Duzo ladniejszy, ale nie pozbawiony wad, chociazby montaz dyskow jest troche klopotliwy. Z tanich obudow chyba najlepsze wspomniane CM Elite i Antec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 A może mógłbyś dołożyć 60 zł do Antec Three Hundred? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leslaw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 moze i moglbym dolozyc do anteca tyle ze jest ten three hundred jakos odpycha mnie wygladem i tym zasilaczem na dole :/ Juz predzej bylbym gotowy dolozyc do tego: http://obudowy.info/produkty.php?id=1328&a...ategoria_id=106 co myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zasilacz na dole jest dobrym rozwiązaniem. Zobacz cm 690. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leslaw Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 nie no 300 zeta to juz troche za duzo. Co myslicie o tym aerocoolu? Rozwazam jeszcze kupno tego: http://obudowy.info/produkty.php?id=1635&kategoria_id=6 Chcialbym jak najwiecej zaoszczedzic zeby starczylo na chlodzenie procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Centurion jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 A jak jest z zabezpieczeniem przed wyłączeniem przez dzieci? Na przykład Antec 300 ma wyłącznik na górze łatwo dostępny. Czy kompa wyłącza się poprzez wciśnięcie wyłącznika czy poprzez przesunięcie w bok? Niby mało znaczące ale syn lubi sobie kliknąć power w nieodpowiednim momencie :D Jakie inne obudowy w cenie do 250,- brutto max mają 1/ łatwy dostęp do dysków, 2/ zabezpieczenie wyłącznika power i reset na obudowie, 3/ najlepiej bez śrubowe mocowanie dysków, 4/ najlepiej zasilacz na dole, 5/ dużą masę co najmniej 9kg 6/ klasyczną ale przyjemną estetykę (czarny lub srebrny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakeMeLaugh Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Wybierz coś z tych modeli: Cooler Master Elite Obudowa za 150zł a funkcjonalność na wysokim poziomie. Za anteca przepłacisz 100zł, a Centurion czy dominator są duże i zajmują zbyt wiele miejsca, jezeli nie posiadasz skomplikowanego systemu chłodzenia i wielu maneli w środku to wystarczy tobie taka obudowa.zmiescisz bez problemu 2hdd przy tej karcie graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) A jak jest z zabezpieczeniem przed wyłączeniem przez dzieci? Na przykład Antec 300 ma wyłącznik na górze łatwo dostępny. Czy kompa wyłącza się poprzez wciśnięcie wyłącznika czy poprzez przesunięcie w bok? Niby mało znaczące ale syn lubi sobie kliknąć power w nieodpowiednim momencie :D Windowsie można ustawić co ma robić po przyciśnięciu przycisku Power w opcjach zasilania. (Ile syn ma lat? Jak więcej niż 4 to chciałbym zobaczyć jego minę, gdy z uśmiechem na ustach wciska power a tu komp dalej chodzi :o.). No ale jak wciśnie reset albo przytrzyma dłużej POWER to i tak doopa. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Nie no,ma 2,5 roku i mam nadzieję, że do 4roku zmądrzeje :D. Bardzo podobają mi się obudowy Revolteca tylko ten przycisk na przedzie w fifty 1 albo w wersji sixty 2 nie odwrócone na bok komory dysków. Na teraz najbliżej jestem wyboru Chieftec Aegis bo ma dobrze rozwiązane mocowanie dysków i zabezpieczenie przeciw dzieciom oraz waży tyle co powinna 14,5 kg :D I pewnie ją wybiorę tylko cena 294zł trochę odstrasza. Edit: A czy ktoś z was się orientuje czy ta obudowa Chiefteca (Aegis i podobne) jest zamykana na kluczyk? Nie widzę nigdzie takiego zamknięcia w tych modelach. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Niestety chyba nie... na żadnych zdjęciach nie widać ani mechanizmu, ani miejsca na zamykanie, lecz co to za problem dolutować sobie 2 metaliki i kupić kłódkę? :P A gdy synek zje Ci kluczyki? xD PS: Post pod postem można pisać chyba po 24h. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Tak napisałem bo automat nie dodał do poprzedniej wiadomości jak zawsze tylko osobną zrobił grr... zaraz zrobię edit. Ale znalazłem taką obudowę która ma kluczyk i wszystko co aegis Chieftec BX 01B (BX 02B). Różni się mocowaniami CD (wg mnie są lepsze) i kluczykiem na bok i na przód :) wygląda pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...