Skocz do zawartości
Peter_82

ABIT NF7 czy SOLTEK SL-75FRN2-L???

Rekomendowane odpowiedzi

ABIT NF7 SOC.A/ATX/NFORCE2/U133/DDR/AU/LAN czy

SOLTEK SL-75FRN2-L nFORCE2_SPP/CRI8D+MC ????? Co do abita to nie wiem czy to wersja 2.0 . ktora lepsza?? I ile na niej wyciskacie FSB oraz ktora polecacie?? No i czy oplaca sie doplacac do abita dodatkowych 60 zl???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam ten dylemat :) Aktualnie jestem uzytkownikiem Solteka i sobie chwale ,ale Abit to jednak Abit.Za Soltekiem przemawia odczyt temp. z diody termicznej i ABS II ktory chroni procka przed spaleniem,Abit to SoundStorm ,co do wydajnosci i mozliwosci O/C to chyba remis....CHYBA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo o ochronie termicznej Abita. Ona jest genialna :D. Testowaliśmy z kumplem i tylko dzięki ochronie nie zjaraliśmy proca! Cooler wogóle nie przylegał do jądra, CS się przesunął. Komp wstał na pół sekundy i się wyłączył!

ta co ty niepowiesz ;) ale fakt ochrona genialna :D

BTW biez oczywiscie abita :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek, gdzie Ty ja kupiles za 418zl? ja ja kupilem w styczniu za 330zl i zastanawiam sie czy nie przeplacilem :wink:  

Pozdrawiam

Tak mnie ciekawi gdzie Ty kupiłeś tą płytkę za te piediądze... bo ja w lutym dałem 460zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat mam w testach SOLTEK SL-75FRN2-L i sprawuje się niezle maks co udało mi sie wyciagnąć to FSb 207 MHz. Jak jestes ograniczony finansowo to bierz tego solteka a bedziesz napewno zadowolony:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek, gdzie Ty ja kupiles za 418zl? ja ja kupilem w styczniu za 330zl i zastanawiam sie czy nie przeplacilem :wink:

Pozdrawiam

Tak mnie ciekawi gdzie Ty kupiłeś tą płytkę za te piediądze... bo ja w lutym dałem 460zł...
No wiesz byl sobie tir z ladunkiem plyt pstryk i byl pusty tir...chlopaki PROMOCJA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanosze sie z kupnem dopiero [soltek, epox, abit] ale jak na tę chwil [czesto zmieniam zdanie :] to w tym porwnaniu, jednak abit wygrywa.

soft menu ma fajne juz na ST6 :) a co do spalenia procka to naprdawde trzeba chciec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

sorry, ale nie napisales ze to wersja 2 :x a kupilem za 430zl na allegro od goscia ze sklepu. zlapalem go na allegro ale dogadalem sie z nim poza allegro i zaplacilem 430zl (on nie musial placic allegro wiec troche zjechal z ceny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma może ktoś Winfasta ? Takiego jak mam w opisie ? :D Bo tak sie zastanawiam czy aby go nie zmienić bo sie boje że nie wyciągne na nim więcej niż fsb 200 mhz :/ Niby goście z hothardware wyciągnęli 250 po wymianie biosu na jakiś inny ....... Nie wiecie jak to sie sprawuje ? :D

P.S. Tera te winfasty są za 515 a ja nie miałem kasy na Epox'a :cry: a akurat tą dostałem za 400 zł (po znajomości :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

sorry, ale nie napisales ze to wersja 2 :x a kupilem za 430zl na allegro od goscia ze sklepu. zlapalem go na allegro ale dogadalem sie z nim poza allegro i zaplacilem 430zl (on nie musial placic allegro wiec troche zjechal z ceny).

Krecisz jak mozesz...najpierw piszesz ze kupiles za 330pln FRN,a pozniej sciemniasz ze FRN2 za 430.W podpisie masz FRN.Ale jak sie nazywasz to wiesz na pewno nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek

przeciez caly czas mowie o FRN a nie o FRN2 :x a co do ceny to sorry, chodzi oczywiscie o 430zl i czytaj uwaznie a nie od razu bulgoczesz :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grolshek

przeciez caly czas mowie o FRN a nie o FRN2 :x a co do ceny to sorry, chodzi oczywiscie o 430zl i czytaj uwaznie a nie od razu bulgoczesz :?

Zastanow sie co piszesz PRZED napisaniem....Wszystkim bedzie latwiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...